İkinci El Araç Fiyatları 2 ile 8 Bin Lira Arasında Yükseldi - Son Dakika
Ekonomi

İkinci El Araç Fiyatları 2 ile 8 Bin Lira Arasında Yükseldi

İkinci El Araç Fiyatları 2 ile 8 Bin Lira Arasında Yükseldi

Yaz aylarında artan ikinci el araç fiyatları, yaklaşan Ramazan Bayramı'nın da etkisiyle 2 ile 8 bin lira arasında yükseldi.

13.07.2014 13:19  Güncelleme: 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sıfır kilometre araçlara uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışı ve kurdaki hareketlilik nedeniyle vatandaşlar ikinci ele daha çok ilgi göstermeye başlarken, bu nedenle ikinci el araç fiyatlarında 3 ile 8 bin lira arasında yükselme görüldü.

İkinci el piyasasında, ramazan ayından önce 20 ile 40 bin lira arasında satılan ekonomik sınıf araçların fiyatı 2-3 bin lira artarken, orta-üst sınıf araçlardaki artışın 8 bin liraya kadar ulaştığı görüldü.

EN ÇOK TALEP "KAZASIZ, BOYASIZ"LARA

İkinci el araç piyasasında, özellikle düşük kilometreli ve kazasız araçlar vatandaşlardan daha çok talep görürken, öte yandan bazı vatandaşlar ise daha uygun fiyatlara satılan kazalı araçları da tercih edebiliyor.

Piyasadaki bir çok kazalı araç, kötü niyetli kişilerce "kazasız" olarak satışa sunulurken, vatandaşların alacakları araçları yetkili servis veya kişilerce mutlaka kontrol ettirmesi gerekiyor.

İKİNCİ EL ARAÇ ALIRKEN NE YAPMALI?

İkinci el araç satın alacak vatandaşların, öncelikle aracın piyasası hakkında yeterince bilgi toplaması gerekiyor. Bu çerçevede satın alınacak aracın muadillerinin araştırılması ve fiyat tespitinin doğru olarak yapılması önem taşıyor.

Aracın ilk sahibinden alınması, daha sonra karşılaşılabilecek "Kazadan bilgim yoktu" gibi sürprizlerin de önüne geçiyor. Birden fazla el değiştirmiş araçların bakım raporları istenerek, özellikle aracın kilometresinin doğruluğundan da emin olunabilinir.

Satın alınacak araç, mutlaka teste tabi tutulmalı. Aracın pahalı aksamlarından kaporta, şase, motor, şanzıman ve varsa kliması kontrol edilmeli. Ayrıca, kısa mesafeli de olsa test sürüşü yapılmalı. Çeşitli kanallardan aracın hasar ve kaza geçmişine bakılabilirken, aracın "pert" yani ağır hasır kaydı olup olmadığının da sorgulanması gerekiyor.

Öte yandan, internet aracılığı ile satılan bir araca kapora yatırmak isteyenlerin, kötü niyetli kişilere karşı dikkatli davranması gerekiyor.

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI

İkinci el olarak satılan bazı araçlar, modelleri ve ortalama olarak lira bazında fiyatları şöyle:


Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İkinci El Araç Fiyatları 2 ile 8 Bin Lira Arasında Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • memet: benzinin litresi belli bandrol desen cep yakıyor bu devirde araba almak zengin işi 7 0 Yanıtla
  • erdi ferdi: istedikleri kadar yukseltsınler gouruyoruz ılandakı arabaları 1 yıldır ılanda duruyor artık herkesde araba var 5 yıl ıcınde 2. el tamamen olecek araba fazlalıgından dolayı 2 3 Yanıtla
  • seyit: CEVHERSAHİN EĞER GERÇEK İSMİN İSE VEYA HERNEYSE ALMANYADAN UCUZ ARABA GETİRİRİM DİYORSUN DİZEL OPEL ASTRA SEDAN GETİREBİLİRMİSİN? FAKAT NASIL OLACAK BU İŞ? TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİMİZDE OTOMOBİL FİYATLARI YÜZDE ÜÇYÜZ ÇOK ÇOK PAHALLI.AVRUPA BİRLİĞİNDEN HEP BAĞSEDİLİYOR YA AVRUPA BİRLİĞİ (MİKSER ÜLKELER) DE BEŞ-ALTI BİN AVRO BİZİM TÜRKİYEDEKİ GİBİN YÜZDE ÜÇYÜZ PAHALLI DEĞİL. 1 2 Yanıtla
  • peker: millet ölmüş eşek arıyor ne pahalısı ikinci el gayet hesaplı gücü yeten için bizim gibi garibanlar için değil en pahalı arabayı km si yüksek çarpık boyalı araçları otomobil bayileri satıyor. neymiş güvenirlikleri varmış hiç değil satıldıktan sonra işleri bitiyor. hem ikinci elden çok yüksek kar ediyorlar hemde sıfır araçtan her bayinin 100 trilyonluk plazaları mevcut nerden kazandılar bu kadar paraları 1 1 Yanıtla
  • seyit: SONRA BİZİM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİMİZDE VATANDAŞLARIMIZDA ÇOK MÜSRİFLİK VAR MADEM YAZ TATİLİNE ÇIKACAKSIN KİRALA RENT CAR LARDAN BİR VEYA İKİ AYLIĞINA BİR OTOMOBİL KULLAN ONDAN SONRA VER GERİ OTOMOBİLİ.VERGİSİ YOK , ARIZA OLDU USTA DERDİ YOK , OTOMOBİL PARÇA SORUNU YOK KAFAN RAHAT OLSUN.EN GÜZELİ BİR-İKİ AYLIĞINA KİRALAMAK.YOK AMA BİZDE MÜSRİFLİK DİZ BOYU.NEYMİŞ EFENDİM , ARABASI OLMAYAN ZENGİN SAYILMAZMIŞ , YOK EFENDİM ARABASI OLMAYANA HÜRMET SAYGI OLMAZMIŞ FALAN FİLEN BOŞ BOŞ CÜMLELER DÜŞÜNCELER.AMA BİR KIRSAL KESİMDE YAŞIYOR İSEN GEREKLİ ÇÜNKÜ HASTAN OLUR GECE VAKTİ DOKTORO GÖTÜRMEN GEREKİR.ACİL İŞİN OLUR KIRSAL DA GİTMEN GEREKİR O ZAMAN ARABA ALINIR.AMA YAZ GELDİ TATİLE GİDECEĞİZ BİR ARABA ALALIM O BİR KERE YANLIŞ. 1 1 Yanıtla
  • TT: ANKARALI aynısını bende yaşadım ama bu fiyata satman pahalı koyduğundan değil gerçekten ihtiyacı olduğundan almıştır alan kişi bir ilan veriyorsun ölücüler galeriler ölmüş eşek fiyatına araç almaya çalışıyor haliyle moral bozuluyor insanın. maalesef oto pazarlarındaki ip cambazları internet piyasasınıda ele geçirmiş durumda şuan ikinci el piyasasının yüksekliğide bundan ötürü, garibim sıradan vatandaşta 30 binlik arabayı 35 bine satmaya çalışıyor :) alan varmı yok sadece ip cambazlarının zokasını yutan insanlar alıyor. adam sıfırını 30 binliraya aldığı arabayı 70000 km de yıpranmış 35000 e satmaya çalışıyor bide utanmadan pazarlık yok diyor bende gülmemek için kendimi zor tutuyorum :) altınmı lan bu değer kaybetmesin değeri yükselsin :)) 0 0 Yanıtla

Advertisement