İkinci El Araç Piyasası Durgun - Son Dakika
Güncel

İkinci El Araç Piyasası Durgun

İkinci El Araç Piyasası Durgun

Yaz ayları öncesi hareketlilik beklenen ikinci el oto alım satım pazarlarında durgunluk hakim.

06.07.2015 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa ikinci el oto alım satımı yapan galericiler piyasanın durgunluğundan yana dertli.

Genellikle yaz aylarında ve bayramdan önce hareketlilik olduğunu fakat bu yıl seçimlerden ve ramazan ayından satış yapamadıklarını ifade etti.

Birçok galerici siftah yapamadan iş yerlerini kapattıkları söyledi. Bu yıl desteklemelerde sıkıntı olduğundan çiftçilerde para olmadığını belirten galeri esnafı Mehmet Çiçek, "Bununla beraber şuan çiftçiler kendi işleri ile meşgul. Bunun yanında internet üzerinden yapılan satışlardan sıkıntı yaşıyoruz. Bazı vatandaşlar sırf buradan araba almamak için başka şehirlere gidip araba alıyor. İnternet olduğu için sıkıntı. Birçok kişi dolandırılıyor. Biz bile kendimiz işi bildiğimiz halde sıkıntı yaşıyoruz internetten. Son bir aydan sadece üç araç sattık. Bir de temmuz ayı bandrolünden araç satışı yok" şeklinde konuştu.

'FİYATLARDA SUNİ BİR ARTIŞ VAR'

Ramazanla birlikte işlerinde bir durgunluk olduğunu ifade eden bir diğer galeri esnafı Ekrem Uğurlu ise, "Belki bayram öncesi az da olsa bir hareketlilik olabilir. Ama şuan genel olarak piyasa çok durgun. Bununla birlikte son yıllarda bayağı yaygınlaşan internette bireysel araç alım satımı durum var. Böyle olunca insanlar kendi araçlarını kendileri satıyor. Ama biz burada vergimizi verirken orada öyle bir durum yok. Yaklaşık biz burada 300'e yakın esnafız. Bu durum hepimizi etkiliyor. Yetkililerin bir an önce bu işe bir el atmaları lazım. Biz vergimizi verirken onlarda böyle bir durum söz konusu değil. Bundan dolayı fiyatlarda kendiliğinden ve zemini olmayan bir yükselme var. Ama alıcı yok. Araç sahibi 30 bin liralık aracı internete atarken bunu 35 bin lira olarak belirliyor. Eskiden bayrama 20 gün kala satacak araç bulamıyorduk. Şimdi ise bayram yaklaşmasına rağmen piyasa bomboş" dedi.

Bununla birlikte birçok esnaf da durgunluğun temel sebebini siyasi istikrarsızlığa bağlıyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İkinci El Araç Piyasası Durgun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement