İkinci El Ev Eşyalarının Adresi Kelepir Sayfaları - Son Dakika
Ekonomi

İkinci El Ev Eşyalarının Adresi Kelepir Sayfaları

İkinci El Ev Eşyalarının Adresi Kelepir Sayfaları

Eskişehir’de, ihtiyaçları olanlara ikinci el eşyalarının sosyal medya üzerinde satılmasını amaçlayan kelepir sayfalarının işlevi son dönemlerde bir hayli arttı.

01.07.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de, ihtiyaçları olanlara ikinci el eşyalarının sosyal medya üzerinde satılmasını amaçlayan kelepir sayfalarının işlevi son dönemlerde bir hayli arttı.

Kentte okulların sona ermesiyle memleketlerine dönen ve mezun olup şehirden ayrılan öğrenciler, ellerinde bulunan eşyaları sosyal medya üzerinde kurulan kelepir sayfalarından satıyorlar. Yaz sezonunun gelmesiyle evlerini değiştirecek olan öğrenciler de ihtiyaçları olan eşyaları bu sayfalar üzerinden çok ucuz fiyatlarla temin edebiliyorlar. Ayrıca gruba üye olan vatandaşlar da kendi ihtiyaçlarını ya da elinden çıkarmak istedikleri eşyalarını grup üzerinden alıp satıyorlar. Grup üzerinde ikinci el buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, telefon ve diğer eşyalar alınıp satılabilirken hayvan satışına ve kaçak malların satışına ise izin verilmiyor.

"GRUP BEN KURDUKTAN SONRA ALDI BAŞINI YÜRÜDÜ"

Eskişehir'e geldiğinde ihtiyacı olduğu için çeşitli yerlerde çalıştığını anlatan kelepir sayfalarından birinin yöneticiliğini yapan Bülent Şahin, daha sonraları bit pazarından aldığı elektronik aletleri internet üzerinden sattığını söyledi. Zaman içerisinde 7'den 70'e herkes tarafından kullanılan sosyal medya üzerinde böyle bir kelepir grubu kurma düşüncesi geldiğini belirten Şahin, herkesin gün içerisinde Facebook'ta takıldığını ifade etti. Şahin, "Grubu kurduğum zaman sayımız azdı ama bu konuda bir ihtiyaç varmış sanırım. Grup ben kurduktan sonra aldı başını yürüdü. Başlarda sadece öğrencilere yönelikti. Öğrenciler ikinci el buzdolabı, çamaşır makinesi, kanepe ve fırın gibi eşyalarını alıp satıyorlardı. Sonradan halkta talep göstermeye başladı gruba. Çünkü Facebook'ta ürünün altına yorum atıp rahatlıkla pazarlık yapabiliyorsun. Diğer internet sitelerinde böyle bir şans yok. O da insanların işine geliyor. Zaman içerisinde telefoncular ve oto galericiler gibi herkes grupta bir şeyler alıp satmaya başladı. Herkes bir şekilde nasipleniyor" dedi.

"GRUBU KURDUĞUM DÖNEMDE BU SAYIYA ULAŞACAĞINI TAHMİN ETMİYORDUM"

Kelepir grubunun bazı kuralları olduğunu bildiren Bülent Şahin, grupta kedi ve köpek gibi hayvan satışına ve kaçak alkol ve sigaraya müsaade etmediklerini vurguladı. Şahin, "Grupta her zaman bir yoğunluk olsa da bugünlerde biraz daha fazla alım satım var. Çünkü okullar kapandı ve mezun olan öğrenciler şehirden gidiyor. Elindeki eşyaları herkes zarar etmeden satmak istiyor. Spotçular eşyaları ölü fiyatına alıyorlar. Öğrenciler de kendilerine destek olmak için grup üzerinden alım satım yapıyorlar. Okulların açıldığı ve kapandığı dönemde grubun işlevi biraz daha artıyor. Grubu kurduğum dönemde bu sayıya ulaşacağını tahmin etmiyordum. Şu anda grubun 67 bine yakın takipçisi var. Kelepir grubumuzun bir yükselişi var ve önümüzdeki yılbaşına kadar sayının 100 bine ulaşacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İkinci El Ev Eşyalarının Adresi Kelepir Sayfaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.


Advertisement