İkinci İnönü Zaferi'nin 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

İkinci İnönü Zaferi'nin 93. Yıl Dönümü

İkinci İnönü Zaferi\'nin 93. Yıl Dönümü

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: "Türk milleti zor şartlar altında ve büyük mücadelelerle elde edilen bağımsızlığını koruyarak, emin adımlarla ulaşmış olduğu medeniyet yolunda ilerlemeye devam edecektir"

31.03.2014 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Türk milleti zor şartlar altında ve büyük mücadelelerle elde edilen bağımsızlığını koruyarak, emin adımlarla ulaşmış olduğu medeniyet yolunda ilerlemeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Yağcı, İkinci İnönü Zaferi'nin 93. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Kurtuluş Savaşı'nda büyük ve önemli kahramanlıkların sergilendiğini belirtti.

İkinci İnönü Zaferi'nin, Türk milletinin, kayıtsız, şartsız millet egemenliğine dayalı, tam bağımsız bir Türk devleti kurmak ve topraklarını düşman işgalinden kurtarmak uğruna verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesinde çok özel bir yeri ve önemi bulunduğuna dikkati çeken Yağcı, mesajında şunları kaydetti:

"Benzerine az rastlanır kahramanlıkların yaşandığı bu muharebede Bilecik'in faktörü elbetteki çok büyüktür. Yunanlıların kuşatma altına aldıkları ve İnönü cephesini sıkıştırmaya başladıkları Metristepe mevkisinde atalarımız, çetin mücadeleler vermiş ve şehit olmuşlardır. Türk milleti zor şartlar altında ve büyük mücadelelerle elde edilen bağımsızlığını koruyarak, emin adımlarla ulaşmış olduğu medeniyet yolunda ilerlemeye devam edecektir. Altın sayfalarla dolu tarihimizde sağduyusu, cesareti, kahramanlığı ile her türlü zorluğa karşı koyan yüce milletimiz, İnönü Zaferi ile makus talihini yenmiş, bağımsızlığa ve ulusal egemenliğe giden yolda ilerlemesine hızla devam ederek bizlere bu vatanı emanet bırakmışlar. Bu düşüncelerle İkinci İnönü Zaferi'nin 93. yıl dönümünü kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize uzun ömürler diliyor ve şükranlarımı sunuyorum." - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İkinci İnönü Zaferi'nin 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement