İkinci Kardak Krizi Son Anda Önlendi - Son Dakika
Dünya

İkinci Kardak Krizi Son Anda Önlendi

Türkiye ve Yunanistan arasında 14 Ağustos 2015 tarihinde yaşanan ikinci Kardak krizinin son anda önlendiği iddia edildi. Yaşanan krizin yaklaşık 6 saat sürdüğü belirtildi.

07.02.2016 21:28  Güncelleme: 22:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kathimerini gazetesi, 14 Ağustos 2015 tarihinde Suriyeli mültecilerin çıktığı Kardak kayalıklarında ciddi bir Türk-Yunan krizi yaşandığını yazdı. Türk ve Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin eş zamanlı olarak Kardak kayalıklarına çıkması ile yaşanan krizin yaklaşık altı saat sürdüğü belirtildi. Türkiye ve Yunanistan arasında 14 Ağustos 2015 tarihinde yaşanan ikinci Kardak krizinin son anda önlendiği iddia edildi. Gazeteye göre olay şöyle gelişti:

"KARDAK ÇEVRESİNDE BİR HAREKETLENME TESPİT ETTİLER"

"14 Ağustos 2015 sabahı Yunan radarları Kardak çevresinde bir hareketlenme tespit ettiler.

"KURTARILMAYI BEKLEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER"

Kardak kayalıklarına çıkmış olan mülteciler, Kilimli adasındaki Sahil Güvenliği telefonla arayarak, Avrupa'ya gitmek istediklerini ve kurtarılmayı beklediklerini söylediler. Bu olay sonrası hemen Yunan Sahil Güvenlik ve Türk Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye ulaştılar.

"2 ÜLKENİN SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ ADAYA ÇIKTI"

İki ülkenin sahil güvenlik ekipleri Kardak adasına çıktılar ve itişmeler yaşandı. İki ülkenin Sahil Güvenlik ekipleri bölgeden çekilmek istemedi.

"ÇİPRAS ASKERİ GEMİNİN GÖNDERİLMESİNİ İSTEMEDİ"

Hemen tüm bakanlıklara haber verildi. Yunan Deniz Kuvvetleri bölgeye gemi gönderilmesini önerdi. Yunan Savunma ve Dışişleri Bakanlıkları ile Başbakan Alexis Çipras durumdan haberdar edildi. Savunma Bakanlığı'ndaki kurmaylar, Yunan Deniz Kuvvetleri'ne ait bir teknenin Kardak bölgesine gönderilmesini önerdi. Alexis Çipras bu öneriyi reddetti ve konunun siyasi olarak çözülmesini istedi.

"BAZILARINI KENDİ İSTEKLERİNİN AKSİNE BERABERİNDE GÖTÜRDÜ"

Altı saatlik krizden sonra Türk Sahil Güvenlik ekibi Kardak adasından ayrılırken, arama ve kurtarma operasyonu yapmış olduğunun kayıt altına alınabilmesi için mültecilerden bazılarını kendi isteklerinin aksine beraberinde götürdü. Diğer mültecileri de Yunanlar alarak bölgeden ayrıldılar ve kriz sonra erdi."

İkinci Kardak Krizi Son Anda Önlendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İkinci Kardak Krizi Son Anda Önlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Tax: Akp oldugu sürece ne ada kalir ne adacik gecmis ola bunlararap sevdalisi Türk degil. 21 11 Yanıtla
  • 66: Kafanıza daş düşse AKP den bileceksiniz ahmaklar. 8 14 Yanıtla
  • Racist: Çıksa ne olcak yunanistanın babası Rusya bile Türkiyeye kafa tutamıyo 13 5 Yanıtla
  • Habip : AKP,Yunanlılara kardakdan daha büyük Adaları verdi.ses çıkmadı. çıkmaz da. merak etmeyin. 10 3 Yanıtla
  • almanci: çocuklar uslu durun bakim :))))))))))))) 6 6 Yanıtla
  • Seda_42: Bitane adam gibi yorum yok yunanlılar başmiş burayida 3 5 Yanıtla
  • DİKKAT ETmeliyiz: Bizimkiler son zamanlarda cırt pırt Amerika,ya,oraya buraya gidiyorlar.Bana kalırsa Nato bizimkileri öyle bir oyuna getirecek ki, bizi Rusya ile kapıştıracaklar.Rusya,da zaten hazır,õyle bir bahane bekliyor ki,Turkiye,ye vurup,ekonomisini düzeltmek ister.Nato buna önce seyirci kalacak.İş işten geçtikten (Turkiye büyük kayıplar verdikten) sonra,, aaaaa, siz yine kavga mı ettiniz.Ben o hınzıra gösteririm,, misali dalga geçecekler.Ben tarihten ve siyasetten fazla anlamam,ama bunlar benim düşünceler 6 1 Yanıtla
  • gercek: Şamar olanına döndük. 6 1 Yanıtla
  • turki: valla bizimkileri cekmislerdir kesin korkaklar 2 3 Yanıtla
  • ismimi geçen yazmıştım (isgeya ): Siz ne anlarsiniz yorumdan?? Eliniz hamuru ile erkek işine karışmayın 3 2
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Başkan Biden'ın 'Maksimum Stabilite' sağlayan spor ayakkabıları, sosyal medyada günün konusu oldu: Air Bidens
    14:47 Başkan Biden'ın 'Maksimum Stabilite' sağlayan spor ayakkabıları, sosyal medyada günün konusu oldu: Air Bidens

    Başkan Joe Biden'ın Hoka markası tarafından tasarlanan 'Hoka Transport' ayakkabıları giymesinin ardından sosyal medyada tartışmalar başladı. Ayakkabılar, geniş tabanı ve maksimum konfor sağlama özellikleriyle dikkat çekiyor. Ancak, Biden'ın yaş ve bilişsel yetenekleriyle ilgili endişeler nedeniyle bazı eleştirilere maruz kalıyor.

  • Melbourne'da sıcak hava balonundan ölümüne düşen maceraperestin son anları ortaya çıktı
    14:26 Melbourne'da sıcak hava balonundan ölümüne düşen maceraperestin son anları ortaya çıktı

    Melbourne üzerindeki bir sıcak hava balonundan 450 metre yükseklikten ölümüne düşen bir maceraperestin son anlarını gösteren video ortaya çıktı. Olay, balonun yükselirken içinde bulunduğu on yolcudan biri tarafından çekildi. Şahitler, adamın iyi göründüğünü ve balonun havalandığı sırada sürücü ile sohbet ettiğini söyledi. Ancak adamın havada düşüşünü gören sürücüler ve yerdeki aileler dehşete düştü. Adamın cesedi, Melbourne'un kuzeydoğusundaki Preston'daki bir bahçede bulundu.

  • Tayland'da define avcısı göçük altında kalarak öldü
    14:22 Tayland'da define avcısı göçük altında kalarak öldü

    Tayland'da eski bir maden ocağında altın arayan define avcısı, toprak kayması sonucu göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Olayın ardından eski maden ocağının çevresi kapatılırken, kazadan kurtulmayı başaran 2 define avcısı sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere karakola sevk edildi.

  • Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar
    14:12 Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam Ankara'da 4. Kolordu Komutanlığı'nda askerlerle bir araya geldiği iftar programında sarf ettiği "Kıbrıs'ta belki de güneye yüklenmiş olsaydık, artık güney-kuzey diye bir şey kalmaz, Kıbrıs tamamen bizim olurdu" cümlesi Yunanistan'da tepkiyle karşılandı. Ana muhalefet partisi SYRIZA, Yunan hükümetine çağrıda bulunarak Erdoğan'ın sözlerine resmi bir tepki gösterilmesi talebinde bulundu.

  • Nijerya Ordusu, Kaçırılan 16 Kişiyi Kurtardı
    14:09 Nijerya Ordusu, Kaçırılan 16 Kişiyi Kurtardı

    Nijerya ordusu, Kaduna eyaletinde fidye için kaçırılan 87 kişiden 16'sının kurtarıldığını açıkladı. Operasyonun devam ettiği belirtilirken, Nijerya'da fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanmasına rağmen insan kaçırma suçunun cezasının idam olduğu biliniyor.

  • Prenses Kate Hakkında Çılgın Komplo Teorileri Yayılıyor
    13:57 Prenses Kate Hakkında Çılgın Komplo Teorileri Yayılıyor

    Prenses Kate'in eşi Prens William ile yan yana yürürken gülümseyen bir videosu yayınlandı. Ancak çılgın komplo teorileri hala çevrimiçi platformlarda dolaşıyor. Bazıları videodaki kişinin vücut dublörü olduğunu iddia ederken, diğerleri yapay zeka kullanıldığını söylüyor. Kraliyet hayranları ise bu iddiaları kınamaktadır.

  • Belçika'da Diyanet Vakfı'na bağlı Kevser Camii'nin ruhsatı 'kötü yönetim ve mali ihmal' nedeniyle 1 yıl askıya alındı
    13:46 Belçika'da Diyanet Vakfı'na bağlı Kevser Camii'nin ruhsatı 'kötü yönetim ve mali ihmal' nedeniyle 1 yıl askıya alındı

    Belçika'da Flaman hükümeti tarafından, Ankara'nın müdahalesi nedeniyle eleştirilen Aalst şehrindeki Kevser Camii'nin ruhsatı, 1 yıllığına askıya alındı. Caminin ruhsatının askıya alınmasıyla görevli imamın maaşını ve oturma iznini kaybedebileceği belirtiliyor. Belçika Diyanet Vakfı, ruhsat kararının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.


Advertisement