İkindi Ezanı Perşembeleri Özel Makamla Okunuyor - Son Dakika
Yerel

İkindi Ezanı Perşembeleri Özel Makamla Okunuyor

İkindi Ezanı Perşembeleri Özel Makamla Okunuyor

Düzce'de Osmanlı geleneğinin yaşatılması amacıyla ikindi ezanı, perşembe günlerinde minarelerden nihavend makamıyla yükseliyor.

25.07.2014 12:12  Güncelleme: 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kentte iki yıldır haftada bir gün nihavend makamında okunan ikindi ezanı, Müslümanları perşembe akşamları ve cuma günlerini ibadetle geçirmeleri için uyarıyor.

İl Müftüsü Selami Emen, nihavend makamındaki ezanın inananlara perşembe akşamları ve cuma günlerinin önemini hatırlattığını söyledi.

Ezanın ilgi gördüğünü anlatan Emen, "Amacımız Müslümanların mübarek akşamlarda daha çok ibadet yapmalarını sağlamak" dedi.

Müezzin Kadir Gülbahar da ezanın, Osmanlı geleneği olarak yaşatıldığını, Cedidiye Camisi'nden merkezi sistemle diğer camilerden de dinlendiğini anlattı.

Her perşembe ayrı heyecanla ezan okuduğunu kaydeden Gülbahar, "Ezan, Devlet-i Ali Osmaniye'de vatandaşların perşembe akşamını Kur'an-ı Kerim okuyup, bol ibadet yaparak geçirmelerini ve Müslümanlar için mübarek gün cumanın gelişini hatırlatma amaçlı okunurdu" şeklinde konuştu.

Gülbahar, ezanın insanları cezbedici özelliğini de olduğuna dikkati çekerek, "Nihavend, biraz da hüzün makamıdır. Bu yönüyle insanların ruhuna hitap ediyor. Çevredeki camilerde namaza hazırlık yapan cemaatin ezanı duymasıyla merkez camisine akın ettiğine çok kez şahit oldum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İkindi Ezanı Perşembeleri Özel Makamla Okunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement