İkizdere'ye Atılan Çöpler Hidroelektrik Santrali Devre Dışı Bıraktı - Son Dakika
Güncel

İkizdere'ye Atılan Çöpler Hidroelektrik Santrali Devre Dışı Bıraktı

İkizdere\'ye Atılan Çöpler Hidroelektrik Santrali Devre Dışı Bıraktı

İkizdere'ye atılan çöp ve çeşitli atıklar, hidroelektrik santrallerinin regülatör sahasındaki su alma kapaklarını tıkadı, santrali geçici süre devre dışı bıraktı.

19.06.2015 15:20  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– RİZE'nin İkizdere İlçesi'ndeki İkizdere'ye  atılan çöp ve çeşitli atıklar, hidroelektrik santrallerinin regülatör sahasındaki su alma kapaklarını tıkadı, santrali geçici süre devre dışı bıraktı.

Piknik için bölgeye gelenler ile bazı köylerdeki vatandaşların İkizdere'ye attığı çöpler özel bir firmaya ait hidroelektrik santralinin regülatör sahasında birikti. Su alma kapaklarını tıkayan çöpler santrale zarar verdi, bir süre devre dışı kalmasına neden oldu. Plastik eşyalar, naylon parçaları, araç lastikleri ve pet şişeler gibi çöplerin  temizlenmesi  sonrasında santralde elektrik üretimi yeniden başladı.

İKİZDERELİ SANTRAL ÇALIŞANI: NE BU PİSLİK

Santralde temizlikçi olarak çalışan Suat Alemdaroğlu, kendisinin de İkizdereli olduğunu belirterek, vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı, "Nedir bu pislik? Dereye atılmayan  kalmadı. İlçemiz sakinlerini duyarlı olmaya çağırıyorum. Lütfen dereye çöp atmayalım. Her ay dereden 7- 8 kamyon çöp çıkarıyoruz. Elektrik üretemiyoruz" dedi. - İkizdererize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkizdere'ye Atılan Çöpler Hidroelektrik Santrali Devre Dışı Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement