İklim Değişikliği 6. Ulusal Bildirimi Hazırlanacak - Son Dakika
Güncel

İklim Değişikliği 6. Ulusal Bildirimi Hazırlanacak

İklim Değişikliği 6. Ulusal Bildirimi Hazırlanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TÜBİTAK ile bildirimin hazırlanmasına yönelik sözleşme imzaladı Bütçesi 2 milyon 300 bin lira olan 2 yıl süreli projeyle Türkiye'nin iklim değişikliği alanında yapabilecekleri ortaya konulacak.

12.01.2014 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İklim Değişikliği 6. Ulusal Bildirim'in hazırlanmasına yönelik TÜBİTAK ile sözleşme imzaladı.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, Türkiye, 24 Mayıs 2004'te taraf olduğu BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında, 4 yılda bir İklim Değişikliği Ulusal Bildirimlerini sunmakla yükümlü bulunuyor.

Bu kapsamda İklim Değişikliği 6. Ulusal Bildirim'in hazırlanması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2013 yatırım programına proje önerisi sunuldu. Yatırım programında yer alan projenin uygulanmasına yönelik de TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ile sözleşme imzalandı.

Bütçesi 2 milyon 300 bin lira olan 2 yıl süreli proje kapsamında, İklim Değişikliği 6. Ulusal Bildirim'in yanı sıra sera gazı emisyon projeksiyonları ve sektörel analizler hazırlanacak. Böylece projeyle, Türkiye'nin BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Kyoto Protokolü kapsamında yer alan raporlama yükümlülükleri yerine getirilecek.

Bakanlık yetkilileri, proje sonuçlarının, müzakereleri devam eden uluslararası yeni iklim değişikliği anlaşması açısından da önemli olduğunu vurgulayarak, proje çıktılarının Türkiye'nin iklim değişikliği alanında yapabileceklerini de ortaya koyacağını, uluslararası müzakerelerde elini kuvvetlendireceğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İklim Değişikliği 6. Ulusal Bildirimi Hazırlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement