İkv: Geri Kabulün Onayı AB Müzakerelerini Hızlandırmalı - Son Dakika
Güncel

İkv: Geri Kabulün Onayı AB Müzakerelerini Hızlandırmalı

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Avrupa Bİrliği ile geçen yılın sonunda imzalanan "Geri Kabul Anlaşması"nın Meclis'te onaylanmasının, müzakere sürecine de yansıtılmasını istedi.

26.06.2014 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Avrupa Bİrliği ile geçen yılın sonunda imzalanan "Geri Kabul Anlaşması"nın Meclis'te onaylanmasının, müzakere sürecine de yansıtılmasını istedi.

Anlaşmanın TBMM'de onaylanmasına ilişkin bir yazılı açıklama yapan İKV Başkanı Õmer Cihad Vardan, "İKV olarak, uluslararası düzensiz göç ile mücadelede etkin bir araç olan geri kabul anlaşmasının, Avrupa Parlamentosu'nun ardından, 25 Haziran'da TBMM tarafından da onaylanmasını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Vardan, atılan adımların 2005 yılından bu yana yürütülen Türkiye-AB üyelik müzakereleri sürecine olumlu olarak yansıması olduğunun altını çizdi. Türkiye'nin, anlaşmada belirtilen kriterlerin yerine getirilmesi konusunda büyük çaba gösterdiğine dikkat çeken Vardan, "Bu çabaların hem üyelik müzakereleri sürecine olumlu katkıda bulunması, hem de Türk vatandaşlarına bir an önce vizesiz Avrupa'nın kapılarının açılması için, 24. Başlık olan 'Adalet, Õzgürlük ve Güvenlik' faslının vakit kaybedilmeden müzakerelere açılmasını temenni ederiz" çağrısında bulundu ve ekledi:

"Hiç şüphesiz modern sınır yönetimi anlayışının bir gereği olarak geri kabul, düzensiz ve yasadışı göç ile mücadele edilmesi, bu sayede sınırlar içinde ve dışında güvenliğin tesisi açısından, tüm ülkeler için büyük önem arz eden ve kurulması elzem olan bir mekanizmadır. Türkiye için, üyelik müzakerelerini yürüttüğü AB ile geri kabul mekanizmasının kurulması, AB üyelik şartlarının ötesinde, ülkemizin iç ve dış güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir."

Müzakereleri 10 yıldan fazla süren ve taraflar arasında 16 Aralık 2013 tarihinde imzalanan Türkiye-AB Geri Kabul Anlaşması, yasadışı yollarla Türkiye üzerinden AB üye ülke topraklarına giren mültecilerin Türkiye'ye iadesini öngörüyor. Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından en az 3 yıl sonra, Türkiye üzerinden AB'ye giriş yapmış olan mültecilerin Türkiye'ye geri iadesine başlanacak. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İkv: Geri Kabulün Onayı AB Müzakerelerini Hızlandırmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement