İl Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İl Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı Yapıldı

İl Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı Yapıldı

Diyarbakır'da yılda iki defa yapılan İl Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Kurulu Toplantısının ikincisi gerçekleştirildi.

15.11.2015 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılda iki defa yapılan İl Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Kurulu Toplantısının ikincisi gerçekleştirildi. Toplantıda kurum temsilcileri Halk Eğitim Merkezleriyle ortak yürüttükleri kursları ve bu konuda yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Bağlar İlçesi Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, İl Maarif Müfettişleri Başkanı Eyüp Demir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüsamettin Atlı, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ebubekir Ekin ve Naif Keleş, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve okul müdürleri katıldı.

İlki 20 Mart 2015'te gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Ekin tarafından, kent genelindeki eğitim istatistikleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetleri konusundaki verilerin aktarıldığı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından toplantıya katılan Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, toplantıdaki kurum temsilcilerinden Halk Eğitim Merkezleriyle ortak yürüttükleri kursları ve bu konuda yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Temsilcilerle tek tek görüşen Kattaş, "İlimizdeki huzur ve güven iklimini ayakta tutmak için Halk Eğitim Merkezlerimize büyük önem düşmektedir. Eğer bizler o merkezlerimize çocuklarımızı, gençlerimizi alıp sahiplenmezsek onları başka tehlikelerin kucağına atmış oluruz. Bu anlamda büyük gayretler göstererek bütün kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları el ele vererek, büyük gayretler sarf ederek yeni kursların açılması ve açılan kursların da devamlılığını sağlamaya çalışacağız. Böylelikle Diyarbakır'ımızı her alanda başarılı bir il haline getireceğiz" dedi.

Yapılan toplantıda 2014–2015 eğitim-öğretim yılında; kente bağlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince veya diğer kurum- kuruluşlar ile işbirliğinde açılan kurslar ve bundan sonra açılması düşünülen kurslar hakkında ortak kararlar alınarak toplantı sona erdirildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İl Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement