İl İstihdam Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İl İstihdam Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl İstihdam Kurulu Toplantısı Yapıldı

Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Yardımcısı Tolga Toğan başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2015 yılı 1. olağan toplantısı yapıldı.

24.01.2015 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Yardımcısı Tolga Toğan başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2015 yılı 1. olağan toplantısı yapıldı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'ndan bilgi alan Vali Yardımcısı Tolga Toğan, İş gücü piyasası açısından 2014 yılının Kilis için önceki yıllara göre büyümenin ve gelişimin yılı olduğu, iş gücü piyasasını etkileyen temel nedenlerden en önemlisinin Suriye'den gelen göç hareketinin olduğu belirterek, "Kilis'e özellikle konut piyasası ve hizmet sektöründe gelişmeler yaşanıyor. 2014 yılı verilerine göre Kilis'e 3 bin 258 erkek bin 798 kadın olmak üzere 5056 kayıtlı işsiz bulunuyor. Kilis'te, kayıtlı iş gücünün 6 bin 647 erkek, 3 bin 246 kadın olmak üzere 9 bin 893 kişi var. 2014 yılında bin 151 erkek 394 kadın olmak üzere bin 545 kişinin işe yerleştirildi. Bunlardan bin 537 kişinin özel sektörde, 8 kişi ise kamuda işe yerleştirildi. Yine; istihdam garantili 2, istihdam garantisiz 1, girişimcilik 4, iş başı eğitimi 25 özel politika 4 ve UMEM programı kapsamında 7 adet olmak üzere toplam 43 eğitim programının düzenlendi ve bu programlardan 442 erkek, 264 kadın olmak üzere 706 kişinin yararlandı. 2015 yılında Kilis'te, işsizliğin azaltılması,nitelikli işgücünün yetiştirilmesi amacıyla tüm paydaşların birlikte çalışmalar yapılacak. İlimizde yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların arttırılması, işsizliğin sıfırlanmasını sağlamak hedef olarak alınacak. Bu hedefe ulaşmak için iş gücü piyasasını buna göre hazırlamak ve nitelikli mesleklerde istihdam sağlamak için stratejiler geliştirerek, ilgili tüm kurum ve kuruluşların plan ve programlarını hazırlayarak eylem planlarını ortaya koyması ve kolektif çalışma ruhu ile önceki yıllardan daha fazla çalışmanın yararlı olacak" dedi.

Toplantıya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl İstihdam Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement