İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

İl Koordinasyon Kurulu yılın ilk toplantısını Hatay Valisi Ercan Topaca, başkanlığında gerçekleştirildi.

22.01.2015 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Koordinasyon Kurulu yılın ilk toplantısını Hatay Valisi Ercan Topaca, başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Ercan Topaca, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, bu tür toplantıların aslında yatırım kararlarının alındığı değil, alınan kararların izlendiği ve koordinasyonun sağlandığı toplantılar olduğunu belirtti.

Bu yılın başında iyi bir değerlendirme yaparak durumlarını net olarak görmeleri durumunda yatırımların yıl içinde en güzel şekilde ilerleyeceğini ifade eden Topaca, şuana kadar gözlemlediği kadarıyla yatırımlarda ciddi tıkanıklığın olmadığını kaydetti.

Topaca, kent için önemli olan ve başlanılamayan yatırım projelerinin bir an öncede başlaması gerektiğini de belirtti.

-Hatay'daki yatırımlar

Vali Topaca, 2014 yılı sonu itibariyle Hatay'a tahsis edilen ödenek miktarının 851 milyon lira olduğunu ve bunun 794 milyon 144 bin 95 lirasının kullanıldığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl içinde 113 başlanılamayan, 294 biten ve 180 yatırım projesin de devam ettiğini ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

"Hatay için tahsis edilen 851 milyonluk yatırımın 627 milyonluk yatırım ödeneği kısmı merkezi idare kuruluşları, tabi yerel yönetimlerde bu gerçekleşmenin biraz düşük olduğunu görüyoruz. Mahalli idarelerin 2014 yılı toplam yatırım ödeneği de 288 159 bin 246 liradır. Bunun 166 milyon 939 bin 839'u gerçekleşmiştir. Mahalli idarelerin 24 biten, 48 devam eden ve 35 başlanılamayan projesi var. İlçelere göre değerlendirme yaptığımız takdirde en çok yatırımı Antakya ilçemizin aldığını görüyoruz. 258 milyon liralık bir yatırım. Daha sonra İskenderun 90 milyon, Samandağ 81 milyon, Dörtyol 45 milyon, Reyhanlı 47 milyon, Yayladağı 23 milyon gibi azalarak devam eden bir yatrım ödenekleri var. 2014 yılında sektörel bazda baktığımız zaman eğitimde 175 milyonluk bir harcama yapmışız. Kanalizasyon, harita kadastro, imar planı, içme suyu gibi genişçe bir kalemin olduğu harcama toplamı ise 216 milyon liralık harcama gerçekleşmiş. Ulaştırma sektöründe 209 milyon, tarımda 93 milyonluk, enerjide 44, sağlıkta 45, kültür ve turizmde de 9 milyonluk bir harcamamız gerçekleşmiştir. İlimizdeki en büyük yatırımcı kuruluşlarımız 157 milyon 121 bin lirayla Karayolları Bölge Müdürlüğü daha sonra 110 milyon lirayla milli eğitim yatırımları geliyor. DSİ Bölge Müdürülüğü'nün 85 milyon, Devlet Hava Meydanları 52 milyon, Mustafa Kemal Üniversitesi 43 milyon şeklinde önde gelen yatırımcı kuruluşlarımızda bunlardır."

Topaca, toplantıda daire müdürülerine yatırım projelerini yakından takip etmeleri talimatını verdi.

Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement