İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı 1’inci dönem toplantısı, Kilis Vali Vekili Tolga Toğan başkanlığında yapıldı.

30.01.2015 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı 1'inci dönem toplantısı, Kilis Vali Vekili Tolga Toğan başkanlığında yapıldı.

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Kilis İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı 1'inci dönem toplantısı İl Özel İdare Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Yatırımcı kuruluşların işbirliği içerisinde çalıştığını belirten Vali Vekili Tolga Toğan, Kilis'te uygulanmakta olan toplam kamu yatırımcı kuruluş proje sayısının 544 olduğunu, bu projelerin 129'unun genel idare bütçesi kapsamındaki kuruluşlarca, 415'inin mahalli idare kuruluşlarınca yürütüldüğünü belirtti.

Vali Vekili Tolga Toğan, "Projelerin bedelleri toplamı 672 milyon TL, 2015 yılı ödenekleri toplamı 76 milyon TL, dönem sonuna kadar yapılan harcamalar ise 69 milyon TL'dir. Projelerin başlangıcından günümüze nakdi gerçekleşme oranı ise yüzde 62 seviyesindedir. Yatırımların sektörler itibariyle dağılımı incelendiğinde projelerin tarım, ormancılık, hizmet, ulaştırma, eğitim, spor, kültür-turizm ve sanayi sektörlerinde yürütüldükleri görülmektedir" dedi.

Vali Vekili Tolga Toğan, genel bütçeli kamu kuruluşlarınca yürütülen 129 proje olduğunu belirterek, "Merkez ilçe için 105 proje, Musabeyli için 16 proje, Polateli 7 ve Elbeyli 1 proje olmak üzere toplamda 129 proje yürütülüyor. Mahalli idare kuruluşlarına bakıldığı zaman ise İl Özel İdaresi 400 proje, Kilis Belediyesi 14, Elbeyli Belediyesi 1 proje yürütüyor" dedi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Hakan Ezgi, resmi kurumların bölge müdürleri, daire amirleri ile yatırımcı kuruluşlar katıldı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement