Edirne Milli Eğitim Müdürü: Edirne'de Okullar Çok Yorgun - Son Dakika
Yerel

Edirne Milli Eğitim Müdürü: Edirne'de Okullar Çok Yorgun

Edirne Milli Eğitim Müdürü: Edirne\'de Okullar Çok Yorgun

Edirne Milli Eğitim Müdürü Özcan Edirne'nin derslik başına düşen öğrenci sayısı açısından şanslı olduğunu ama okulların çok yorgun olduğunu söyledi.

14.01.2014 16:31  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü Danışma Komisyon toplantısı yapıldı.

Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan başkanlığında Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde toplanan komisyonda İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan geçen yıl yürütülen proje ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Edirne'de derslik başına düşen öğrenci sayısının Türkiye ortalamasına bakıldığında iyi olduğunu ifade ederek, il merkezde ilkokullarda derslik başına 20, orta öğretim de de 23 öğrenci düştüğünü söyledi.

Sosyal sorumluluk, aile eğitimi, bilimsel projeler üretilmesi konusunda geçen yılın Edirne ve ilçeleri açısından verimli geçtiğini ifade eden Özcan, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Trakya Kalkınma Ajansı'ndan 13 projesi geçti, geçmişte ajanstan geçen projesi bulunmayan müdürlüğümüz geçen yıl önemli hibeler aldı. Proje çalışmalarımız dışında sosyal sorumluluk projelerine, aile eğitimi projeleri önem veriyoruz. Öğrencilerimizi uyuşturucu bağımlılığıyla ve obeziteyle mücadele konusunda bilinçlendiriyoruz."

"Edirne'de okullar çok yorgun"

Özcan, 2 derece deprem kuşağında olan Keşan, Enez ve İpsala'daki okulların durumlarını yakından incelediklerini belirten Özcan, "Aydın Üniversitesi ile yürüttüğümüz proje kapsamında okullarımızın bir nevi röntgenini çektik, şimdi acil olanları derhal vakit kaybetmeden yeniden yapıyoruz. Edirne derslik başına düşen öğrenci sayısı açısından şanslı ama okullar Edirne'de çok yorgun. Örneğin Kadri Paşa İlkokulu'nu ikinci dönem yıkacağız" diye konuştu.

Toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu ile eğitimciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne Milli Eğitim Müdürü: Edirne'de Okullar Çok Yorgun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement