İl Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde "Müdür" Eylemi - Son Dakika
Güncel

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde "Müdür" Eylemi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde "Müdür" Eylemi

Sen üyesi bir grup, okul yöneticilerini değerlendirme sürecinde bazı okul müdürlerinin görevlerinden alınmasını protesto etti.

02.09.2014 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sen üyesi bir grup, okul yöneticilerini değerlendirme sürecinde bazı okul müdürlerinin görevlerinden alınmasını protesto etti.

Cağaloğlu'ndaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde saat 12.30 sıralarında toplanan aralarında sendika yöneticileri, görevden alınan müdürler ve ailelerinin de olduğu grup, burada basın açıklaması yaptı.

'Türk Eğitim-Sen' yazılı pankart açan, grup, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde sık sık 'Adalet dediniz hakkımızı yediniz', 'Yandaş sendika istemiyoruz' şeklinde slogan attı.

Şile Şehit Serkan Angay Ortaokulu'nun müdürüyken görevden alınan Burak Candaş, eyleme eşi ve 3 kızı ile birlikte katıldı. Burak Candaş, eşi Gülten Candaş, kızları Serra Nazlı(12), Ülkü Hilal (5), Aybike Gökçen Candaş(2) ile birlikte, 'Para-makam sıfırlandı. Şerefimiz göklerde', 'Baş eğmeyen babamla gurur duyuyorum', 'Çok şükür hırsız evladı değiliz', 'Malazgirt'ten 943 yıl sonra yine Bizans karşımızda' yazılı dövizler açtı.

"OKUL MÜDÜRÜ OLARAK MÜDÜRLÜĞÜMÜZ SIFIRLANDI"

Burak Candaş, haksız ve hukuksuz bir şekilde görev alınmasını protesto etmek için ailesiyle birlikte geldiğini söyledi. Candaş, "Çocuklarımın nafakası, ailemin geçimi, mesleki onurum, itibarım, vatanım ve milletim için buradayım. Şile Şehit Serkan Angay Ortakolu'nda okul müdürü olarak görevimi yapmaktaydım. Bu yeni çıkan kanun ve yönetmelik gereği sınavla kazanmış olduğum okul müdürlüğü haklarım elimden alındı. Şu anda da yeni eğitim-öğretim yılı dün başlamış olmasına rağmen benim öğretmen olarak nereye atanacağım, çocuklarımın hangi okula gideceği, nereye taşınacağım, ne gibi ekonomik sıkıntılar çekeceğimi belirsiz bir şekilde bekliyoruz" dedi.

Candaş kızlarının açtığı pankartlarla ilgili olarak da "Okul müdürü olarak, müdürlüğümüz sıfırlandı. Ülkemizde de sıfırlanan bir çok şey var. Ancak bizim onurumuz ve şerefimiz her zaman göklerde dalgalanan birer sancaktır" ifadelerini kullandı.

AYRIMCILIK İDDİALARINA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN YÜZLERİNİ SİYAHA BOYADILAR

Eyleme katılan bazı okul müdürleri ile sendika yöneticileri görevden alınan okul müdürlerinin ayrımcılığa uğradığı iddiasıyla siyah boya ile yüzlerini boyadı.

Yüzünü boyayan İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, "Türkiye genelinde 16 bin müdürün 7 bin tanesi görevden alındı. İstanbul'da bu rakam 800'e yakın. Bu insanlar siyasi iktidara biat etmedikleri için bugün görevden alındılar. 30-35 devlete şerefle hizmet eden, sicilleri temiz, dosyaları başarı belgeleriyle dolu insanları bugün görevden aldılar. Görevden alınmalarının sebebi yandaş sendikaya mensup olmamalarıdır. Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı'nda açıkça bir zulüm ve bölücülük vardır. Bizde buna dikkat çekmek, ve bu ülkenin ikinci sınıf vatandaşı olmadığımızı belirtmek için yüzümüzü boyadık" dedi.

BASIN AÇIKLAMASI OKUNDU

Türk Eğitim-Sen 8 No'lu Şube Başkanı Remzi Özmen, İstanbul Şubeler Platformu adına basın açıklamasını okudu. Açıklamada, "Kurum Müdürü kardeşlerimizin okulları, ülkemizin geleceği için yaptıkları başarılı projeler, öğrenci başarısı için harcadıkları emekler dikkate alınmamıştır, alın teriyle, bileklerinin haklarıyla geldikleri ve hak ettikleri yerler gasp edilmiştir. Peki kim dikkate alınmıştır? Yalnızca yandaş sendikanın talepleri dikkate alınmıştır. Devlet kurumları adaletle hükmedinceye kadar, liyakati esas alıncaya kadar, haksızlığa, hukuksuzluğa dur denilinceye kadar sonu ne olursa olsun mücadelemiz sürecektir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın ardından grup, İl Milli Eğitim Müdürlü Binası önüne siyah bir çelenk bırakarak olaysız bir şekilde dağıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İl Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde 'Müdür' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement