İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz'den Sındırgı'ya Pansiyon Müjdesi - Son Dakika
Yerel

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz'den Sındırgı'ya Pansiyon Müjdesi

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz\'den Sındırgı\'ya Pansiyon Müjdesi

Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ı ziyaret etti.

21.05.2014 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ı ziyaret etti. İlçe eğitimi hakkında görüş alışverişinde bulunan Müdür Cengiz, Sındırgı'ya 200 kişilik İmam Hatip Lisesi pansiyonu yapılacağını açıkladı.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Yıldız Sındırgı ilçesini ziyaret etti. İlçe Mili Eğitim Müdürü Raşit Karaca'dan brifing alan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz daha sonra Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Sındırgı'nın eğitim ve öğretim açısından çok daha ileri gitmesi akademik başarısının artması için çalışma yapacaklarını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz; "Göreve başlayalı yaklaşık 3-4 ay oldu. Bu süre içinde il merkezinde çalışmalarımızı sürdürüyorduk ama ilçelerimize zaman ayıramamıştık. Bu bağlamda yavaş yavaş ilçeleri gezmeye başladık. Aynı zamanda yeniden seçilen belediye başkanımıza da hayırlı olsun ziyaretinde bulunuyoruz. Sındırgı ilçemiz eğitim öğretim açısından bakıldığında çok sorunlu olmayan genel anlamda eğitim yatırımlarını yüzde yüz gerçekleştirmiş ilçemiz. Belki de en sorunsuz ilçe diyebiliriz. Fakat İmam hatip Orta Okulumuzla ilgili görüşmelerimiz oldu. Bununla ilgili tespitlerimiz oldu neler yapabiliriz bunun üzerinde çalışacağız. Ayrıca 200 kişilik İmam Hatip Lisesi pansiyonu yapılması 2014 yatırım programında yer alıyor. Onun yeri hakkında inceleme yapacağız. Sındırgı'nın eğitim ve öğretim açısından çok daha ileri gitmesi akademik başarısının artması için çalışma yapacağız" dedi.

Eğitim kalitesini yükseltmek adına Mili Eğitimle işbirliği yapılacağını vurgulayan Belediye Başkanı Yavaş; "Bizler bir önceki belediye başkanlığımız döneminde eğitime Balıkesir'de en çok payı alan ilçelerin başında geliyorduk. Bu hem Mili Eğitimin hem de siyasetin de işbirliği içinde gerçekleştirilmiş bir hadise. Biz bunlara bu dönemde ilave olarak hem yatılı okullar olsun, hem de gençlik sporla beraber kapalı bir spor salonu yaparak yanında bir gençlik merkezi inşa ederek taçlandıracağız. Ankara ziyaretimizde de Kalkınma Bakanlığı'ndan üniversitemizin ek bina için 1,6 milyon liralık ödenek talebinde bulunduk" ifadesini kullandı.

Hedeflerinin bütün okulları bir arada toplayarak kampüs alanı oluşturmak olduğunu belirten Belediye Başkanı Yavaş, "Sındırgı'da merkezde kalan bazı okullarımızla ilgili düşüncelerimiz öngörülerimiz var. Büyükşehir kanunu buna müsait. Ayrı ayrı noktalarda okullar olmak yerine bir kampüs alanı oluşturmak, Sındırgı'daki eğitim kalitesini yükseltmek, hem de parçalanmış olan bu durumu ortadan kaldırmak şehir merkezini daha çok ticari ve park bahçe alanları haline getirmek en büyük arzumuz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz'den Sındırgı'ya Pansiyon Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement