İl Müftüsü Melek'ten Vali Çakacak'a Kutlu Doğum Haftası Ziyareti - Son Dakika
Yerel

İl Müftüsü Melek'ten Vali Çakacak'a Kutlu Doğum Haftası Ziyareti

Mersin İl Müftüsü Ali Melek, Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya gelişinin kutlandığı ‘Kutlu Doğum Haftası’ kapsamında Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti.

08.04.2016 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin İl Müftüsü Ali Melek, Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya gelişinin kutlandığı 'Kutlu Doğum Haftası' kapsamında Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

Sahil Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, İl Müftüsü Melek'e Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli İlçe Müftüleri de eşlik etti. Vali Çakacak, ziyarette yaptığı konuşmada, 'Kutlu Doğum Haftası'nın bugüne kadar 14-20 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlandığını, bu yıl düzenlenecek olan etkinliklerin ise 9-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirtti. Etkinlikler çerçevesinde her yıl farklı bir tema belirlendiğini dile getiren Çakacak, bu yıl seçilen temanın "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet: Gelin Birlik Olalım" olduğunu kaydetti. Çakacak, "Son günlerde İslam dünyasında yaşanan karışıklıklar hepimizi üzmektedir. Komşu ülkelerimiz Irak ve Suriye'de insanların can güvenliklerini sağlamak adına evlerini ve hatta vatanlarını terk etmek zorunda kaldıklarını görüyoruz. Ülkemizde ise bazı şer odakları, özellikle terörü gündemde tutarak, toplumun huzurunu ve kardeşliğini bozmak, araya nifak sokarak düşmanlık oluşturmak gayreti içerisindeler. Ülke olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz" dedi.

İslam dininin birlik, beraberlik, kardeşlik ve sevgi dini olduğunu vurgulayan Çakacak, "Bu yılki tema çerçevesinde düzenlenecek etkinliklerin geniş kitlelere ulaşarak, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekişmesine ve toplumumuzun huzurunun sağlanmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bizim milletimiz hem inancının gereği olarak hem de kültüründen aldığı güçle birlik ve beraberliği sadece aynı inanç etrafında toplanan insanlarla değil, farklı inanca sahip insanlarla da yaşayan, dünyanın neresinde olursa olsun sıkıntıda, darda ve zorda olana yardım eden bir millettir. Bu hafta vesilesiyle tüm İslam dünyasında devam eden huzursuzlukların son bulmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

İl Müftüsü Melek ise Kutlu Doğum Haftası'nın ülke genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinliklerle kutlandığını, bu yıl için belirlenen tema çerçevesinde de birçok etkinlik gerçekleştireceklerini söyledi. Çakacak'a etkinliklerle ilgili bilgi veren Melek, "Özellikle ülkemizin içinde bulunduğu bölgede yer alan Müslüman ülkelerde bir takım sıkıntılar ve iç savaşlar yaşanmakta, ülkemizin de bazı bölgelerinde vatandaşlarımız terör yüzünden zor günler geçirmektedir. Hem İslam coğrafyasında hem de ülkemizde birlik ve beraberliğin pekişmesine katkıda bulunmak maksadıyla 2016 yılının teması 'Tevhid ve Vahdet: Gelin Birlik Olalım' seçilmiştir. Bildiğiniz üzere kardeşlik, birlik ve beraberlik konusu dinimizce de üzerinde hassasiyetle durulan konulardan biridir. Bu vesileyle il genelinde birçok etkinlik gerçekleştirilecektir" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Müftüsü Melek'ten Vali Çakacak'a Kutlu Doğum Haftası Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement