İl Özel İdaresinden Kuraklık Eylem Planı - Son Dakika
Yerel

İl Özel İdaresinden Kuraklık Eylem Planı

Genel Sekreter Ayhan: "Suyumuzu tasarruflu kullanalım, gereksiz harcamalardan sakınalım"

23.07.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas İl Özel İdaresi, kuraklıkla mücadele çalışmalarına başladı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, kuraklığın kırsal alanda etkisini daha çok gösterdiğini belirtti.

Ayhan, bin 268 köyü bulunan Sivas'ta kuraklıkla ilgili eylem planı hazırladıklarını vurgulayarak, yol, kanalizasyon, asfalt, altyapı gibi çalışmaların yanında kuraklıkla mücadele çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Ayhan, 300 bin metre boru satın aldıklarını ve bunların köylere dağıtılmasına başladıklarını ifade ederek, susuz köylerdeyse sondaj çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.

Mevsimden kaynaklı çok büyük bir kuraklık olduğunu ifade eden Ayhan, şunları kaydetti:

"Özellikle içme suyunda çok ciddi sıkıntılar olmaya başladı. Su israfına dikkat edilmesi gerekiyor. İlk olarak köyler su sayacı kullanımına geçmeli ve muhtarlıklar da bu süreci takip etmeli. İçme suyu tarımsal ve hayvansal sulamada kullanılmamalı."

Su yetmediği zaman ilave su getirebileceklerini belirten Ayhan, "Kapalı şebeke içme suyu tesisi bulunmasına rağmen bu tesisleri besleyen kaynak debilerinin zaman içerisinde azalması sonucu bazı köylerde içme suyu sıkıntısı çekilmeye başlandı. Bu köylere ilave içme suyu temin etmek için yapılan memba araştırmalarında pek çok köyde yeni kaynak bulan idaremiz, bazı köylerdeyse su kaynağına rastlayamadı. Pek çok yörede de ekili dikili alan ve arazi ihtilafı nedeniyle çalışma gerçekleştirilemedi. Bunun için suyumuzu tasarruflu kullanalım, gereksiz harcamalardan sakınalım" ifadesini kullandı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İl Özel İdaresinden Kuraklık Eylem Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement