İlahiyat Fakültesi Dekanlığı'ndan, Din ve Trafik Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

İlahiyat Fakültesi Dekanlığı'ndan, Din ve Trafik Sempozyumu

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından 7-9 Nisan 2016 tarihleri arasında Din ve Trafik konulu sempozyum düzenleneceği bildirildi.

22.11.2015 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından 7-9 Nisan 2016 tarihleri arasında Din ve Trafik konulu sempozyum düzenleneceği bildirildi.

Konuyla ilgili İnönü Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Din ve trafik konulu sempozyum düzenleneceği duyuruldu. Trafiğin fert ve toplum hayatının bir parçası haline geldiği, ulaşım vasıtalarına duyulan ihtiyacın her geçen gün arttığı belirtilen açıklamada, "Geçmişe oranla yol ve araçların standardı gibi fiziki koşulların iyileştirilmesine rağmen trafik kazaları hız kesmeden devam etmektedir. Her kaza sonucunda ölüm, yaralanma veya maddi hasar gibi telafisi güç durumlarla karşılaşılmaktadır. Nitekim ülkemizin son 20-30 yıllık tarihine bakıldığında trafik kazaları sonucu meydana gelen maddi kayıplar bir yana, on binlerce insanın hayatını kaybettiği, bunların birkaç katının yaralandığı, hatta ömür boyu engelli hale geldiği üzüntü ile gözlemlenmektedir. Yaşanan tüm bu acı ve kayıplar karşısında kamu, özel kurum ve kuruluşları ile bilim insanlarına daha çok sorumluluk düşmektedir. Bu bağlamda trafik kazalarının önüne geçmek için fert ve toplumun dini, ahlaki, hukuki, eğitsel, kültürel ve bilhassa kul hakkı açısından bilinçlendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Ayrıca konunun sosyolojik ve psikolojik açıdan değerlendirmesine de ihtiyaç vardır" ifadelerine yer verildi. İhmal, yanlış bilgi ve hatalı davranışların kazalara davetiye çıkardığı hatırlatılan açıklamada, "Her ne kadar ilgili kurumlar, alanlarında gerekli çalışmaları yapıyor olsa da bu çalışmalarda konunun dini ve ahlaki boyutunun yeterince ele alınmadığı gözlenmektedir. Sorunun çoğunlukla insan kaynaklı olması dikkate alındığında konuya dini ve ahlakı açıdan bakmayı zorunlu kılmaktadır. Her ne kadar kaza olgusu önceden planlanmayan beklenmedik bir olay olarak ifade edilse de birtakım ihmal, yanlış bilgi ve hatalı davranışlar kazaların en önemli nedenidir. Oysaki önceden alınabilecek tedbirler, birtakım korunma yöntemleri ve bilinçlenme ile kaza oranları azaltılabilir. Dolayısıyla trafik kazalarını engellemek, kaza olasılığını hazırlayan faktörlerin önüne geçme veya en azından onları azaltmakla mümkündür. Bunu sağlamak için yapılması gereken bireysel ve sosyal düzeyde dini ve ahlaki bir şuurun kazandırılmasıdır. Fakültemiz, trafik olgusunun yeterince üzerinde durulmayan bu boyutuna bir katkı sunmak amacıyla İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 'Din ve Trafik' ana başlığı altında ulusal bir sempozyum düzenlemeyi uygun görmüştür" ifadeleri kullanıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlahiyat Fakültesi Dekanlığı'ndan, Din ve Trafik Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement