İlahiyatçı Karataş Sivas'ta Engellilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

İlahiyatçı Karataş Sivas'ta Engellilerle Buluştu

İlahiyatçı Karataş Sivas\'ta Engellilerle Buluştu

SİVAS'ta '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle düzenlenen programa, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş konuşmacı olarak katıldı.

03.12.2016 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİVAS'ta '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle düzenlenen programa, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş konuşmacı olarak katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Sivas Valisi Davut Gül'ün eşi Gülden Gül, Vali Vekili Sezgin Üçüncü, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, engelli ve engelli aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar tarafından engelli yaşamı anlatan tiyatro oyunu sergilendi. Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mustafa Karataş insanlığın önemine değindi. Karataş, "İnsan olma bakımından, engelli-engelsiz, şu din, bu din söz konusu değildir. İnsan olmak yeterlidir. Allah katında herhangi bir insana hizmet etmek de aynı oranda ibadettir. 'Bunun eli böyleymiş', 'bunun gözü şöyleymiş' gibi sözlerde Allah katında değer burada değildir. Cenab-ı Hak cisimlere bakmaz. Sadece kalplere bakar. Kalp temizse, kalp güzelse, ister eli olmasın, ister kolu olmasın, ister gözü olmasın, ister kulakları duymasın, Allah katında kalbi temizse değerlidir. İnsanlara değer vermek zorundayız. Can taşıdığı için sevmeliyiz" dedi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlahiyatçı Karataş Sivas'ta Engellilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü
    16:43 Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü

    Uşak'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Sivaslı ilçesi Cinoğlu köyü ile merkeze bağlı Fakılı köyünde evlerin çatısı uçtu. Eşme ilçesi Elvanlar Mahallesi'nde iki ahırın çatısı ile Banaz ilçesi Ulupınar köyünde de bir evin çatısı fırtına nedeniyle zarar gördü. Olaylarda can kaybı ya da yaralanma olmadığı belirtildi.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.

  • Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu
    16:38 Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu

    Denizli Kayak Merkezi'nin bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü ve bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye gelerek fotoğraf çektirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü
    16:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların ele alındığı öğrenildi.


Advertisement