İlçe Belediyelerde Ekonomik Dar Boğaz Uyarısı - Son Dakika
Güncel

İlçe Belediyelerde Ekonomik Dar Boğaz Uyarısı

İlçe Belediyelerde Ekonomik Dar Boğaz Uyarısı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, kentin büyükşehir olmasının ardından ilçe belediyelerin ekonomik dar boğaza girdiğini öne sürerek "Gelirler merkeze, giderler ilçe belediyelerine yönlendirildiğinden iki yıla kalmaz ilçe belediyeler batar" dedi.

07.09.2014 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, kentin büyükşehir olmasının ardından ilçe belediyelerin ekonomik dar boğaza girdiğini öne sürerek "Gelirler merkeze, giderler ilçe belediyelerine yönlendirildiğinden iki yıla kalmaz ilçe belediyeler batar" dedi.

Muğla'da 86 binlik kış nüfusuna karşılık yaz aylarında nüfusun 500 bine dayandığını vurgulayan Marmaris Belediyesi Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, kısıtlı ödenekler ve dar bir kadroyla hizmet sürdürmenin zorluğuna dikkat çekti. İller Bankası'nın 86 binlik nüfustan toplanan emlak vergilerini baz alarak ilçe belediyelere yıllık para gönderdiğini ifade eden Dursun Kaplan, bütün ilçelerin gelirlerinin elinden alıp Emlak Vergisi kazancının sınırlandırıldığını iddia etti. Kapanan muhtarlıklar ve belde belediyelerinin borçlarının yanı sıra çalışan tüm personelin ilçe belediyelerine verildiğini kaydeden Kaplan, "Devir Tasfiye Komisyonu mal dağıtımı yaparken de yanlı davranarak araçlar ve gayrimenkullerin tamamını büyükşehir belediyesine devretti. Yerinde inceleme yapılmadan kağıt üzerinde dağıtım yapılarak Özel İdare'nin ilçelerde gayrimenkulleri de haksız yere büyükşehire verildi. Muhtarlıklara bağlı mesire yerleri bağış adı altında ücret alıyordu. Şimdi bu kalktı. Örneğin 3 bin 500 kişinin kaldığı Çubucak Orman Kampı'nda çöp sorunu var. Bir aracımız sürekli buraya çalışıyor. Turgutlu Şelalesi de Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne tahsisli olduğundan önceki sözleşmenin devam etmesi gerekirken bu yapılmadı. İhale de gerçekleşmeyince her gün binlerce ziyaretçinin gittiği şelale pislik içinde kaldı. Bazı ilçeler maaşlarını ödeyemez durumda. Bu yasayla birlikte çoğu ilçe belediyesinin iflas etmesi kaçınılmaz. Marmaris, Fethiye ve Bodrum gibi bazı ilçe belediyeler yaz nüfusuna göre değerlendirilmeli. Normalde 86 bin nüfuslu Marmaris yazın 500 bin oluyor ama kış nüfusunuza göre norm kadro veriliyor. Oysa İller Bankası'nın ödediği pay norm kadro ile yaz ve kış nüfusu göz önüne alınarak belirlenmeli. Gelirler merkeze, giderler ilçe belediyelerine yönlendirildiğinden iki yıla kalmaz ilçe belediyeler batar" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlçe Belediyelerde Ekonomik Dar Boğaz Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement