İlçe Halk Kütüphanesinden Yayla Seferberliği - Son Dakika
Yerel

İlçe Halk Kütüphanesinden Yayla Seferberliği

İlçe Halk Kütüphanesinden Yayla Seferberliği

Antalya’nın Manavgat ilçesi Halk Kütüphanesi, yaylada yaşayan çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için, Yaylada Kitap Okuma Projesi (YAYKOP) kapsamında gazete, dergi ve kitap götürüyor.

23.07.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçesi Halk Kütüphanesi, yaylada yaşayan çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için, Yaylada Kitap Okuma Projesi (YAYKOP) kapsamında gazete, dergi ve kitap götürüyor.

Yaz tatili döneminde yaylada yaşayan çocukların okuyacak dergi ve gazete bulmakta zorlandığını ifade eden Manavgat Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, Yaylada Kitap Okuma Projesi (YAYKOP) kapsamında, Taşkesiği, Uzunkale, Sülek, Çenger, Beyçukuru, Delioğlanlı yaylalarına 15 günlük periyotlarla gazete, dergi ve kitap götürdüklerini söyledi.

2015 yılı içerisinde bugüne kadar beş kez yaylalara çıktıklarını ifade eden Hidayet Oktay, "Vatandaşlarımıza toplam 1000 kitap dağıtıldı. 15 gün aralarla iki hat üzerinde yürütülen YAYKOP projesi çerçevesinde, özellikle çocuklarımız ve genç kızlarımız uzun yayla günlerinde bol bol kitap okuyor" dedi. Özel kitap isteklerini de ellerinden geldiğince karşılamaya çalıştıklarını belirten Oktay, "Arzuladıkları kitapları okuma keyfini yaşıyorlar. Akseki ve Gündoğmuş tarafından dönüşümlü olarak yapılan yayla turlarında vatandaşlarımıza günlük gazeteler, dergiler ile birlikte çocuklara değişik armağanlar da götürüyoruz" dedi. Oktay, Manavgat Belediyesi'nin desteği ile devam eden YAYKOP projesinin okulların açılacağı tarihe kadar devam edeceğini de sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlçe Halk Kütüphanesinden Yayla Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement