İlçe Tarım Müdürü Erbaş, Çayır Tırtılı'na Karşı Uyardı - Son Dakika
Yerel

İlçe Tarım Müdürü Erbaş, Çayır Tırtılı'na Karşı Uyardı

İlçe Tarım Müdürü Erbaş, Çayır Tırtılı\'na Karşı Uyardı

Tekirdağ Malkara İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cengizhan Erbaş, Ayçiçeği ekili arazilerde görülen çayır tırtılı zararı konusunda açıklamada bulundu.

06.06.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Malkara İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cengizhan Erbaş, Ayçiçeği ekili arazilerde görülen çayır tırtılı zararı konusunda açıklamada bulundu.

Erbaş, düzenlediği basın açıklamasında; "İlçemizin bazı bölgelerinde Ayçiçeği ekili arazilerde çayır tırtılı (Loxostege sticticalis) zararı görülmüştür. Çayır tırtılı zararlısı zamanında müdahale edilmemesi durumunda yaprak, tomurcuk ve çiçek yapraklarını yiyerek büyük oranda ekonomik kayıplara yol açmaktadır.

Bu zararlı sadece ayçiçeğine değil, yonca ve şeker pancarına da zarar vermektedir. Bulaştığı ayçiçeği tarlalarında yüzde 100'e kadar zarar verebilmekte. Bu zararlı ile mücadele, ilaçlama yoluyla ve yabani otların temizlenmesiyle yapılmalıdır.

Çayır Tırtılı ile yapılacak mücadelede Cypermethrin 250 g/l Ec 40 ml/da, ve Deltamethrin 25 g/l Ec 25 ml/da etken maddeli ilaçlar kullanılabilir.

Malkara İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak konu hakkında gerekli tarla kontrolü, duyuru ve bilgilendirmeler yapılmaktadır. Çiftçilerimizin oluşabilecek zararları önlemek için ayçiçeği ekimi yaptıkları tarlaları kontrol etmeleri ve Çayır Tırtılının varlığını tespit etmeleri durumunda İlçe Müdürlüğümüze başvurup gerekli bilgilendirme ile birlikte ilaçlama yapmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlçe Tarım Müdürü Erbaş, Çayır Tırtılı'na Karşı Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement