İlçelerde Ulaşım Büyükşehir'le Yol Alıyor - Son Dakika
Güncel

İlçelerde Ulaşım Büyükşehir'le Yol Alıyor

Mustafakemalpaşa ilçesinde kırsal kesimdeki arazi yollarından kent merkezindeki ana caddelere kadar tüm yollar, Büyükşehir Belediyesi tarafından sil baştan yenileniyor.

20.08.2015 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırsal alandaki tali yollar stabilize malzeme ile kaplanırken, kent merkezindeki ana caddelerde sıcak asfalt kaplama ile ulaşım için daha sağlıklı hale getiriliyor. Mustafakemalpaşa ilçe merkezini ağır tonajlı araç yükünden arındıracak Rüştiye Caddesi ve Sanayi Yolu Caddesi'ndeki yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2016 sonuna kadar ilçede toplam 180 kilometre yeni yol ve yol sağlıklaştırma çalışması yapılacağını söyledi.

Kent içi raylı sistem yatırımları, yeni açılan yollar, köprü ve kavşak düzenlemeleri ile Bursa'da ulaşıma köklü çözümler üreten Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk sahasının il sınırlarına kadar genişlemesi ile birlikte yeni bağlanan 10 ilçede de ulaşım yatırımlarına hız verdi. Mustafakemalpaşa ilçesinde de gerek kırsal yerleşim alanları içindeki tali yollar gerekse ilçe merkezindeki ana caddelerde sağlıklaştırma çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, tarlalara ulaşan arazi yollarında da yoğun bir düzenleme çalışması yapıyor. Çalışmalar kapsamında Ovaazatlı Mahallesi içinden tarlalara ulaşan tali yolları stabilize malzeme ile kaplayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçe merkezini ağır tonajlı araçların yükünden kurtaracak olan Sanayi yolu caddesi ve Rüştiye Caddesi'ndeki sıcak asfalt kaplama çalışmalarını da tamamlama aşamasına getirdi.

Hedef 180 kilometre yol

Beraberindeki Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile birlikte Rüştiye Caddesi'ndeki yol düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa'da şuana kadar 40 bin ton sıcak asfalt kaplama yaptıklarını ve bunun 100 bin tona ulaşacağını söyledi. Yıl içinde 500 bin metrekare de sathi kaplama yapılacağını dile getiren Başkan Altepe, "Önümüzdeki yıl sonuna kadar Mustafakemalpaşa'da 180 kilometre yeni yol ve yol düzenleme çalışması planlıyoruz. Etap etap çalışmalarımız devam ediyor. Hem ilçe merkezinde hem de kırsal yerleşim alanlarındaki tali yollardaki düzenleme çalışmalarımız sürüyor. Rüştiye Caddesi'ndeki çalışmalar da ilçe için büyük önem taşıyor. Bu yol tamamlandığında sanayiye gelen ve çıkan ağır tonajlı araçlar artık ilçe merkezini kullanmadan Yalıntaş'a ulaşabilecek. Böylece merkez trafiği de rahatlamış olacak. Daha sağlıklı ve ulaşılabilir bir Mustafakemalpaşa için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da 131 mahallesi ile Bursa'nın en büyük ilçelerinden olan Mustafakemalpaşa'da 640 kilometrelik ulaşım ağı olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla ulaşımın daha sağlıklı hale gelmeye başladığını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İlçelerde Ulaşım Büyükşehir'le Yol Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement