Havran'ın Kuruluşunu Sahneye Taşıdılar - Son Dakika
Yerel

Havran'ın Kuruluşunu Sahneye Taşıdılar

Havran\'ın Kuruluşunu Sahneye Taşıdılar

Balıkesir Havran İlçesinde Sanat Kulübü Kocaseyit Tiyatro ekibi Havran Karakolu oyununu önceki akşam Belediye Kültür Merkezinde sergilediler.

14.09.2015 16:38  Güncelleme: 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Havran İlçesinde Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Sanat Kulübü Kocaseyit Tiyatro ekibi İlçenin Kurtuluşu nedeniyle hazırladıkları iki perdelik Havran Karakolu oyununu önceki akşam Belediye Kültür Merkezinde başarı sergilendi.

Oyunun yönetmenliğini Hüseyin Türe yaparken oyuncular ise Meslek Yüksek Okulunda eğitim gören öğrenciler ve Havranlılardan oluşmakta. Salonu hınca hınç dolduran izleyiciler Havran Kurtuluşunu konu alan tiyatro oyununda zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Oyuncular bir çok profosyonel oyuncuya oyunculara adeta taş çıkarttılar. Etkinlik sonrası Havran Kaymakamı Yasin Öztürk ve Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy oyuncuları tek tek tebrik ederek çiçek verdiler. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy "Havran'ın bağrından çok yiğit çıktı başta Kocaseyit ve Ömer Çavuş olmak üzere bir çok hemşehrimiz Ülkemizin kurtuluş savaşında en ön saflarda yer alarak Ülkemizin bağımsızlığı için kimi şehit oldu kimi gazi oldu. Allah mekanlarını cennet eylesin" dedi. Başkan Ersoy "Kahramanımız Kocaseyit'in adını yaşatmak için çalışmalarımız devam ediyor. Kocaseyit'in hayatını konu alan belgesel İstanbul Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile çekimi yapıldı. Galası gerçekleşti. İnönü yolu üzerinde bulunan atıl tesis yenileme çalışmalarımız sonrasın Seyitonbaşı mesire alanına dönüştürüldü. Geçtiğimiz yıl ilkini yaptığımız Kocaseyit yağlı güreş müsabakaları ve Hanım eli projemiz içinde yer alan Kocaseyit heykellerinin üretimi atölyemizde ev hanımları tarafından yapılmakta. Kahramanımızı şehrimizin her bir köşesinde adını yaşatmaya devam ediyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Havran'ın Kuruluşunu Sahneye Taşıdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement