İlci: Keşke Öğretmenleri Tutabilsek - Son Dakika
Yerel

İlci: Keşke Öğretmenleri Tutabilsek

İlci: Keşke Öğretmenleri Tutabilsek

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, öğretmenlerin kentten tayin istemesinin nedenlerini araştırdıklarını söyledi.

28.01.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birinci eğitim-öğretim yılını değerlendiren Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İlci şubat ayında Urfa'ya bin 200 öğretmenin atanacağını söyledi. 276 öğretmenin eş ve tayin durumundan tayin istediğini kaydeden İlci, "Keşke öğretmenleri Urfa'da daha fazla tutabilsek" dedi. Kız okullaşma oranında yüzde 90 başarı yakaladıklarını belirten İlci, dershanelerin kapanması durumunda Urfa'daki 600 bin öğrencinin etkilenmeyeceğini ifade etti.

2013-2014 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini değerlendirmek için basın mensuplarıyla bir araya gelen Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Urfa'nın İstanbul'dan sonra en fazla eğitim-öğretim yatırımının yapıldığı il olduğunu ifade etti. Göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmaları anlatan İlci, okullaşma oranında oldukça yol kat ettiklerini kaydetti. 2013 yılın eğitim yatırımları kapsamında 270 okulun ihalesinin yapıldığını ifade eden İlci, bu okulların inşaat çalışmalarının denetiminin yapılması için müşavir bir firmayla anlaştıklarını söyledi. 2013 yılıyla ilgili istatistiki bilgiler veren İlci, "270 okulun ihalesi yapıldı, bunun çalışmaları devam ediyor. Bunun yanında 17 spor salonu, 30 pansiyon, 27 atölye, 2 çok amaçlı salon yapıldı. 2013 yılı itibariyle 4 bin 141 derslik bulunuyor. Bütün bu yatırımların toplam maliyeti yaklaşık olarak 700 milyon civarında. 250 tane okulun bakımını yaptık. Bunun da maliyeti yaklaşık olarak 2 milyon TL civarında. Okullarımızın dönüşümünü tamamladık. Personellerimizin fiziki şartlarını iyileştirmek için Harran Üniversitesi'ne verdiğimiz ek binayı milli eğitim müdürlüğümüze bağlı birimler için yeniden tahsis ettik"diye konuştu.

ŞUBATTA BİN 200 ÖĞRETMEN URFA'YA GELİYOR
Şubat ayında yapılacak 10 bin öğretmenin atamasına da değinen İlci, bu 10 bin atamadan bin 200 öğretmenin Şanlıurfa'ya atanacağını belirtti. 5 bin ücretli öğretmenin Urfa'da görev yaptığını, 276 öğretmenin eş ve özür durumundan tayin istediklerini kaydeden İlci, "Keşke öğretmenleri Urfa'da daha fazla tutabilsek" dedi. Urfa'daki konut ve kiraların yüksek olduğunu vurgulayan İlci, köy okulları için 495 tane lojman yaptıklarını söyledi. Kendilerinin konut yapma gibi bir görevlerinin olmadığını ifade eden İlci, bu konuyu gerekli yerlere aktardıklarını söyledi.

100 BİN ÖĞRENCİ TAŞINIYOR
Urfa'da her gün yaklaşık 100 bin öğrencinin taşımalı eğitim sistemiyle okullarına gittiklerini ifade eden İlci, bunun hem öğrenciler hem de veliler tarafından olumlu karşılandığını söyledi. Taşımalı sistemde şaibelerin önüne geçmek için bütün araçlara GPRS taktırdıklarını belirten İlci SODES kapsamında okullara spor salonları kazandırıldığını kaydetti. Anaokulu için 600 bin TL bağışlayan Pervin Par'a yeniden teşekkür eden İlci, daha fazla hayırsever beklediklerini söyledi.

KIZ OKULLAŞMA ORANINDA YÜZDE 90'LIK BAŞARI
Kız okullaşma oranında yüzde 90 başarı elde ettiklerini belirten İlci, gazetecilerin sorularını cevapladı. Urfa'nın eğitim başarısın oranının ne durumda olduğuyla ilgili bir soruya İlci, "Başarı uzun vadede bir iştir. Bir günde elde edilecek bir iş değildir. Bunda ailenin, çevrenin ve okulun etkisi var. Bu konuda 2 bin öğrencimize motivasyon eğitimi verdik. Kitap okuma kampanyalarımız var. Gelen raporlar olumlu, iyi puan alıyoruz" dedi.

'OLUMLU ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ'
Basına her zaman önem verdiklerini belirten İlci, kurumu geliştirecek, kuruma katkı sağlayacak her türlü olumlu eleştiriye açık olduklarını söyledi. Sınırdaki Ceylanpınar ve Akçakale'deki gelişmelere de değindi. Ceylanpınar'da okulu nakil ettiklerinin belirten İlci, Akçakale'de de zaman zaman eğitimi ara vermek zorunda kaldıklarını kaydetti. Tarım işçisi olarak çalışan öğrencilere yevmiye verilmesi konusundaki soruya İlci, Akçakale Kaymakamlığı'nın kendi bölgesindeki bir çalışma olduğunu ve bir dönemi kapsadığını söyledi. Dershanelerin kapatılması durumunda Urfa'daki eğitimin etkilenip etkilenmeyeceğini sorusuna İlci, "Hükümetimiz ve bakanlığımız nasıl bir karar alırsa ona uyacağız. Bizim 600 bin öğrencimiz var. Dershanelerin kapatılması durumunda bunların etkilenmeyeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Şube müdürlerinin yanı sıra bazı okul müdürlerinin de katıldığı değerlendirme toplantısına az sayıda gazetecinin katılım göstermesi gözlerden kaçmadı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İlci: Keşke Öğretmenleri Tutabilsek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement