İletişim Fakültesi Öğrencilerine Polis ve Yargı Gazeteciliği Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

İletişim Fakültesi Öğrencilerine Polis ve Yargı Gazeteciliği Anlatıldı

İletişim Fakültesi Öğrencilerine Polis ve Yargı Gazeteciliği Anlatıldı

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde P24 Bağımsız Gazetecilik Platformu tarafından ‘Polis, Yargı Gazeteciliği’ konulu söyleşi gerçekleştirildi.

26.02.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde P24 Bağımsız Gazetecilik Platformu tarafından 'Polis, Yargı Gazeteciliği' konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Fakültenin konferans salonundaki söyleşiyi P24'ün kurucularından Doğan Akın yönetirken, söyleşiye konuşmacı olarak Radikal gazetesinden İsmail Saymaz ve Milliyet gazetesinden Kemal Göktaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Doğan Akın, programın içeriği hakkında bilgi vererek "Tek amacı gazeteciliğin profesyonel standartlarını yükseltmek, habercilik konusunda iddiası olan, örneklerini Türkiye'de geçmişten günümüze çok sayıda gördüğümüz, angaje gazetecilik değil de gerçekten gazetecilik icra eden ve görüşü ne olursa olsun haberciliğin önüne onları koymayan insanlarla bir tecrübe paylaşımı yapıyoruz."dedi.

Milliyet gazetesinden Kemal Göktaş, polis yargı muhabirliğinin tarihsel sürecinden söz ederek öğrencilere polis yargı muhabirliğinin nasıl yapılması gerektiğini anlattı. Medyada köklü bir değişim yaşandığını anımsatan Göktaş, gazetelerin başta ekonomik sebepler olmak üzere çeşitli sebeplerden dolayı küçüldüğünü bunun da uzmanlaşmanın önüne geçtiğini aktardı.

Radikal gazetesinden İsmail Saymaz ise "Biz muhabiriz, biz haber üreten insanlarız, biz kanaat bildiren kamuoyu oluşturmaya yönelik fikir üreten insanlar değiliz. Fikir üretecek insanların ham maddesini aldığı haberi üreten insanlarız." diye konuştu.

Soru cevap şeklinde devam eden programın sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol katılımcılara teşekkür belgesi verdi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İletişim Fakültesi Öğrencilerine Polis ve Yargı Gazeteciliği Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement