İletişim Sınavını Geçemeyen Şoför, Toplu Taşımada Çalışamayacak - Son Dakika
Yerel

İletişim Sınavını Geçemeyen Şoför, Toplu Taşımada Çalışamayacak

İletişim Sınavını Geçemeyen Şoför, Toplu Taşımada Çalışamayacak

Otobüs şoförlerine iletişim ağırlıklı eğitim veren Kayseri Belediyesi, eğitimin sonunda yapılacak sınavı geçerek sertifika alanların otobüs kullanmasına izin verecek.

20.11.2015 11:55  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplu taşımadaki sorunları çözmek amacıyla halk ve belediye otobüsü şoförlerine iletişim ağırlıklı eğitim veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sadece, eğitimin sonunda yapılacak sınavı geçerek sertifika alanların otobüs kullanmasına izin verecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda (KAYMEK) toplu taşımada görev alan şoförlere yönelik eğitim çalışması başlatıldı. Haftada üç gün toplam 39 saat sürecek eğitim süresince, şoförlere "Sosyal Hayatta İletişim", "Aile İçi İletişim", "Ast-Üst İlişkisi", "Meslek Etiği", "Öfke Kontrolü", "Empati Kurma Tekniği", "Stres Yönetimi" ve "Beden Dili" konuları hakkında bilgiler verilecek. Eğitim sonunda yapılacak sınavı geçemeyen şoförler belediye ya da halk otobüslerinde çalışamayacak.

800 ŞOFÖRE EĞİTİM VERİLMESİ HEDEFLENİYOR

KAYMEK'te, yaklaşık 800 şoföre eğitim verilmesi hedefleniyor.

Eğitimler kapsamında ilk dersi veren İletişim Yöntem ve Teknikleri Eğitmeni Ümit Elma, iletişimin günlük hayattaki önemini anlattı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Mustafa Çelik, halkın toplu taşımaya yönelik eleştirilerini tamamen bitirmeye yönelik çalışmalarına her gün bir yenisini eklediklerini ifade etti.

"KPSS BENZERİ BİR UYGULAMA"

Yeni raylı sistem araçlarının bir an önce gelmesi için Ankara'ya giderek üretim tesislerinde incelemeler yaptıklarını ayrıca 2016'da 50 yeni otobüs alınması için çalışma başlattıklarını belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Toplu taşıma araçlarını kullanan şoförlerin eğitimi için de faydalı olacağını düşündüğümüz bir uygulamayı hayata geçirdik. Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın bir benzerini şoförler için uygulayacağız. KAYMEK ile şoförlere yönelik eğitim çalışması başlattık. Eğitim sonunda bir sınav gerçekleştirilecek ve sınavı kazananlara sertifika verilecek. İlk etapta halk otobüsü sahiplerine 'sadece sertifika alanları çalıştırabilirsiniz' diyeceğiz. Öyle bir standardımız olacak ki zamanla OSB'lerdeki firmalar ve diğer iş yerleri de şoför ihtiyacı olduğunda 'Belediyeden sertifikan var mı?' diye soracaklar."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İletişim Sınavını Geçemeyen Şoför, Toplu Taşımada Çalışamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement