İletişim Teknolojisinin Sağlıklı ve Güvenli Ortamında Bulunmak Projesi" Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

İletişim Teknolojisinin Sağlıklı ve Güvenli Ortamında Bulunmak Projesi" Tamamlandı

İletişim Teknolojisinin Sağlıklı ve Güvenli Ortamında Bulunmak Projesi" Tamamlandı

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı "İletişim Teknolojisinin Sağlıklı ve Güvenli Ortamında Bulunmak Projesi" yapılan son seminerle tamamlandı.

31.03.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı "İletişim Teknolojisinin Sağlıklı ve Güvenli Ortamında Bulunmak Projesi" yapılan son seminerle tamamlandı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 14 Ekim 2014 tarihinde il merkezinde bulunan lise ve dengi okullarda "İletişim Teknolojisinin Sağlıklı ve Güvenli Ortamında Bulunmak Projesi" kapsamında gerçekleştirdiği bilinçli internet kullanımı, sosyal paylaşım sitelerindeki tehlikeler ve teknoloji bağımlılığı konularındaki seminerleri bugün Canik Kültür Merkezi'nde Canik Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Canik Karşıyaka Anadolu Lisesi öğrencilerine verilmesiyle sona erdi.

Programda konuşarak seminerler hakkında bilgi veren Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, "Çocuklarımızın riskli alanlara yönelmemesi ve korunması her geçen gün dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok önemli bir önem kazanmıştır. Çocuklarımızı bilinçlendirmek için ve korumak, uyarmak için valilik makamımızın olurları ile 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapılan protokol gereği Samsun il merkezinde Çocuk Şube Müdürlüğümüzce 37 lise ve ortaokul dengi okullarda proje kapsamında seminer verilmesi planlanmıştır. Listede yer alan 35 okulda 4 bin 451 öğrenciye seminer düzenlemiştir" dedi.

Seminerde öğrencilere öğütlerde bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü'nde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Recep Göbel, "Sosyal medyayı kullanmayan insan sayısı çok az. Sizler tanımadığınız kişileri sosyal ağlardaki profillerinize eklemeyin. İnternette tanıştığınız insanlar kendisini olduğundan farklı tanıtabilirler. Lütfen bu konuda daha duyarlı olun" diye konuştu.

Seminerde ayrıca İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Yetik ve Çocuk Şube Müdürü Şener Özdemir bilinçli internet kullanımı, sosyal paylaşım sitelerindeki tehlikeler ve teknoloji bağımlılığı konularında bilgiler verdiler. Düzenlenen programa İl Emniyet ve Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İletişim Teknolojisinin Sağlıklı ve Güvenli Ortamında Bulunmak Projesi' Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement