Ilgaz Dağı'nda Otel İşletmecileri Kar Yağmasını Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Ilgaz Dağı'nda Otel İşletmecileri Kar Yağmasını Bekliyor

Ilgaz Dağı\'nda Otel İşletmecileri Kar Yağmasını Bekliyor

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı'nda sezon hazırlıklarını tamamlayan otel işletmecileri, kar yağışını bekliyor.

22.11.2015 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı'nda sezon hazırlıklarını tamamlayan otel işletmecileri, kar yağışını bekliyor.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  işletmelerin hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti.

Bölgede sezon başlangıcının her yıl değiştiğini dile getiren Yarım, "Kış turizmi için kar çok önemli. Bu nedenle kar yağışına göre sezonun başlangıcı değişiyor. Otel işletmecilerimiz şu anda hazır, kar yağışı bekliyor" dedi.

Geçtiğimiz sezon kar yağışının iyi olduğunu dile getiren Yarım, "2013-2014 sezonunda kar yağışının yetersizliği nedeniyle kötü bir sezon geçirmiştik. Geçtiğimiz yıl ise kar yağışı iyiydi. Bölgede güzel bir sezon geçti. Kış tatilini Ilgaz'da geçirmek isteyenler de güzel bir tatil geçirdiler. İnşallah bu yıl da aynı güzellikle sezon geçer" diye konuştu.

Sadece işletmecilerin değil, kış turizmini sevenlerin de kar yağışı beklediğini belirten Yarım, şunları dile getirdi:

"Kış turizmini sevenler yaz nedeniyle uzun bir ara verdiler. Kaymayı özleyenler, kış sporlarını sevenler şimdi heyecanla kar yağmasını bekliyorlar. Kaymayı seven birçok insan dört gözle kar yağışını bekliyorlar."

Yarım, Ilgaz Dağı'nın bölge açısından çok önemli olduğunu kaydederek, "Ilgaz Dağı kış sporları açısından bölgedeki birçok ile hizmet veriyor. Bölge insanı günübirlik tatilini de kış mevsiminde burada yapıyor. İşletmeciler ve kayak severler, bir an önce kar yağmasını istiyor" ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ilgaz Dağı'nda Otel İşletmecileri Kar Yağmasını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement