Ilgın'da Ahilik Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Ilgın'da Ahilik Haftası Kutlamaları

Ahilik Haftası, Ilgın'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

25.09.2014 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahilik Haftası, Ilgın'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Ilgın'da Lala Mustafa Paşa Külliyesi, Kurşunlu Cami ve  Sanayii Cami'nde Ahilik Haftası dolayısıyla Mevlit okutuldu. Namaz çıkışında cemaate "Ahi Helvası" dağıtıldı.

Kutlamalar bir otelde düzenlenen programla devam etti. Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen etkinliğe, Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, Garnizon Komutanı Hüsnü Duran, Belediye Başkanı İbrahim Oral, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan, daire müdürleri, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan, yaptığı konuşmada, ahiliğin 700 yıllık kültürel bir miras olduğunu belirtti.

Karamercan, "Ben siftah ettim komşumdan al felsefesini yaşatmaya çalışılan ahilik, dünden bugüne toplumun kemikleşmesinde, çıraklıktan ustalığa, küçüğün büyüğe saygısından sevgisine, tam anlamıyla bir insan yetiştirme sanatıdır. Bu sanatın unutulmaması için caba gösteren Ilgın Başkanımız Ertuğrul bey ve yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.

Düzenlenen kutlamalar kapsamında Ilgın Esnaf ve Sanatkarla Odası tarafından belirlenen "yılın ahisi" 65 yaşındaki 37 yıllık oda üyesi elektrik pano üretim ustası Mehmet Erzurum'a ve hizmetlerinden dolayı eski başkan Hasan Ersoy'a plaket verildi.

Programda misafirlere yemek ikram edildi. Gece sonunda protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çektirildi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ilgın'da Ahilik Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement