İlhanlı'dan Şengal Halkı İçin Kurulacak Kampa Yardım - Son Dakika
Güncel

İlhanlı'dan Şengal Halkı İçin Kurulacak Kampa Yardım

İlhanlı\'dan Şengal Halkı İçin Kurulacak Kampa Yardım

Diyarbakırspor Başkanı Feyzi İlhanlı, İŞİD'in saldırılarından kaçarak Diyarbakır'a sığınan Ezidiler için Silvan'da kurulacak kamp için de yardım eli uzatma kararı aldı.

13.09.2014 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rojava ve Şengal halklarına yaptığı maddi ve gıda yardımları ile dikkat çeken Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Feyzi İlhanlı, çetelerin saldırılarından kaçarak Diyarbakır'a sığınan Şengal halkı için Silvan'da kurulacak kamp için de yardım eli uzatma kararı aldı. Kampın kurulması ve temel ihtiyaçlar için maddi katkı yapacak olan İlhanlı, "Başta iş adamları olmak üzere tüm kesimlerin bu insanlara yardım eli uzatması insani bir vazifedir" dedi.

Diyarbakırlı iş adamı ve Diyarbakırspor başkanı Feyzi İlhanlı, Rojava ve Irak Kürdistanı'nda yaşanan katliamlar ve ölümlerden dolayı mağdur olan halklara yardım eli uzatmaya devam ediyor. Daha önce Rojava'ya iki ve Şengal'e iki olmak üzere dört kez gıda ve temel ihtiyaç maddeleri yardımında bulunan Feyzi İlhanlı, Silvan'da Şengal halkı için kurulacak kamp için de maddi yardımda bulunma kararı aldı.

'Bu İnsanları En İyi Biz Anlarız'

Bu insanların yaşadıklarını en iyi anlayacak bir bölgenin insanı olduklarının altını çizen İlhanlı, "Bölge olarak ülke olarak geçmişte çok acılar yaşadık. Bu acıları en iyi bizlerin anlaması gerekiyor. Onlara yardım ederek lütufta bulunmuyoruz, insan olarak vazifemizi yapıyoruz. Bugün aynı olaylar bizler de yaşayabilirdik. Ki geçmişten gelen acı tecrübelerimiz var. Biz insan ayrımı yapmıyoruz. Dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun olaya insani yaklaşıyoruz. Daha önce Rojava ve Şengal halkları için imkanlar dahilinde yardımlar yapmaya çalıştık. Önümüzde kış var ve bölgedeki katliamlardan kaçanlar ağır şartlar altında yaşama tutunmaya çalışıyor. Silvan'da yapılacak kamp için elimizdeki imkanları zorlayarak yardım yapacağız. Miktarı açıklamayı etik bulmuyoruz. Cumartesi günü kampın kurulması ve ihtiyaçlar için parasal kaynağı ilgili birimlere teslim edeceğiz. Bundan sonra da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

'Diyarbakırspor Barışın Elçisi Olacak'

"Diyarbakırspor bölgede barışın elçisi, mazlum ve mağdurların sesi olacak" diyen İlhanlı, maddi imkânı olan iş adamlarına da çağrıda bulundu. İlhanlı, "Hepimiz çok şükür para kazanan insanlarız. Ben bu parayla insanlara faydalı olmadıktan sonra dünyanın en zengini olsam ne faydası var. İnsanlar mutlu olursa biz de mutlu oluruz. Diyarbakırspor için bugüne kadar bu anlayışla hareket ettik. Bu halka borcumuz var. Aynı şekilde insanlığa karşı da borcumuz var. Bunu da çevremizde yaşanan katliamlara sessiz kalmayarak ve zalimlerin mallarına canlarına yurtlarına saldırdığı insanlara yardımcı olarak ödemeliyiz. Bugün dünyanın sayılı kulüpleri nasıl sosyal ve toplumsal olaylara karşı duyarlı oluyorsa Diyarbakırspor da barışın elçisi, mazlum ve mağdurların sesi olacak. İş adamlarını ve maddi imkanı olan herkesi Şengal ve Rojava halkları için yapılacak etkinliklere destek olmaya çağırıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İlhanlı'dan Şengal Halkı İçin Kurulacak Kampa Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement