İlik Nakli Yapılan 4 Yaşındaki Berfin Pasta Kesilerek Taburcu Oldu - Son Dakika
Güncel

İlik Nakli Yapılan 4 Yaşındaki Berfin Pasta Kesilerek Taburcu Oldu

İlik Nakli Yapılan 4 Yaşındaki Berfin Pasta Kesilerek Taburcu Oldu

Geçtiğimiz Mart ayında yüksek ateş şikayetiyle anne ve babası tarafından hastaneye getirilen Berfin'e lösemi teşhisi konuldu.

05.10.2016 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz Mart ayında yüksek ateş şikayetiyle anne ve babası tarafından hastaneye getirilen Berfin'e lösemi teşhisi konuldu. Hastane ve aile tüm Türkiye'ye ilik çağrısında bulundu. Berfin için 1 günde aranan verici bulundu.

3 Eylül günü Berfin'e, Acıbadem Hastanesi Çocuk Kemik İliği Transplantasyon Ünitesi Başkanı Prof. Dr. Gülyüz Öztürk ve ekibi tarafından 10'da 10 uyumlu iliğin nakli gerçekleştirildi. 4 yaşındaik Berfin geçtiğimiz Cuma günü hastaneden pasta kesilerek taburcu edildi. Minik Berfin için o gün adeta ikinci doğum günü oldu.

Bugün de Gülyüz Öztürk ve Burcu-Fehim Güneş çifti tedavi süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"BOMBA GİBİYİM"

Annesi Burcu Güneş'in kucağında kameraların karşısına geçen Berfin'in ilk sözleri, "Bomba gibiyim. Evde gidince uzun makarna yiyeceğim. Oyun oynayacağım. Arkadaşlarımı da özledim" oldu.

"EVİMİZDE YAŞADIĞIMIZ HER AN ÇOK MUTLUYUZ"

Kızının hastalığının teşhis ve tedavi sürecinde zaman zaman korkular yaşadığını belirten Burcu Güneş, "İlik nakli gerçekleşti; şimdi de sterilize bir ortamda beslenmesine ve temizliğine dikkat ederek önümüzde yaşayacağımız 1 sene var. Evimizde çocuğumuzla yaşadığımız her an çok mutluyuz. Berfin ilk gece yatağına yatttığında "Anne bir ara yatağımda hiç uyuyamayacağım zannetmiştim" demişti. Demek ki onun da içten içe korkuları varmış" diye konuştu.

"BERFİN TAMAMEN NORMAL"

Nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Gülyüz Öztürk de, "Naklin 26. gününde Berfin'i taburcu ettik. Şu anda Berfin klinik ve hematolojik olarak tamamen normal. Sadece nakil sonrası 6 ayla 1 yılda bağışıklık sistemi ancak yerine oturabiliyor. O nedenle bu dönemde çok yakın takip ve enfeksiyondan koruma çabasıyla izlenime evinden devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlik Nakli Yapılan 4 Yaşındaki Berfin Pasta Kesilerek Taburcu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement