"İlim ve fenden başka yol gösterici aramak gaflettir, dalalettir" - Son Dakika
Güncel

"İlim ve fenden başka yol gösterici aramak gaflettir, dalalettir"

"İlim ve fenden başka yol gösterici aramak gaflettir, dalalettir"

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Dönemi Mezuniyet Töreni yapıldı. Ege de 309 öğretmen bilimin ışığı olacak.

29.06.2016 10:30  Güncelleme: 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Dönemi genç öğretmenlerini, Tören Şölen Alanı'nda gerçekleştirilen törenle uğurladı.

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Doğan, "Fakültemizin kuruluşunun 18. yılında 15. Dönem Mezuniyet Töreni'ni gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bugün her biriniz aileniz ve çevrenizin yanı sıra ülkenize ve dünyaya karşı da sorumlu genç eğitimcilersiniz. Yapacağınız işlerde size kazandırdığımız çağdaş bilgi ve becerilerle genç kuşakları çok iyi eğitecek ve önemli başarılar elde edeceksiniz. Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, bilimin ve vicdanın ışığını aydınlatsın. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Hayatta her şey için, maddiyat için, maneviyat için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fenden başka yol gösterici aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir' sözünü asla unutmayınız" dedi.

Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı ise "Başlangıçlar güzeldir, bitişler ise zor. Tanışmalar heyecanlı ve umutlu ayrılıklar ise acı. Yaşamınızın bir dönemini kapatıp, başka bir döneminin başlangıcını yapmış bulunuyorsunuz. Bundan sonra da Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda aydınlık yarınlar için Ege Üniversitesi kimliğini onur duyarak ömür boyu taşıyınız. Sizlere sonsuz güveniyorum, yolunuz açık olsun" diye konuştu.

Törene katılamayan İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu birer mesaj göndererek genç öğretmenleri kutladı.

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden bu yıl 390 öğretmen mezun olurken fakülte birincisi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencisi Nurdan Derincegöz oldu.

Derincegöz , "Hepimizin birbirinden farklı hikaye ve yaşanmışlıkları var. Beni buraya getiren hikaye ise bir vakıf üniversitesinde başladığım eğitim hayatımı daha iyi yerlere gelmek adına belirlediğim hedefler doğrultusunda Ege Üniversitesine yatay geçiş yaparak devam ettirdim. Bu süreçte birçok tecrübe edindim. Bugün bu konuşmayı yaparken hikayemin üniversite kısmını en güzel şekilde noktalıyorum. Başarı ve hedeflerime ulaşmak için kat ettiğim bu zorlu yolda, sevgi, inanç ve desteklerini her daim yanımda hissettiğim aileme teşekkür ediyorum. Tüm mezun arkadaşlar adına bütün öğretim elemanlarına teşekkür ederim" dedi.

Törende sergilenen zeybek halk gösterisi ve işaret diliyle şarkı gösterisi izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Tören "Psikolojik Danışman Andı ve Öğretmen Andı"nın okunması ile son buldu.

DERECEYE GİREN DİĞER ÖĞRENCİLER ŞÖYLE:

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü birincisi Nurdan Derincegöz, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü birincisi Merve Züleyha Arıkbaş, Güzel Sanatlar Eğitimi Resim İş Öğretmenliği Bölümü birincileri Birgül Adem ve Arif Demirel, Türkçe Öğretmenliği Bölümü birincisi Neriman Karaboğa, Fen Bilgisi Eğitimi Bölümü birincisi Zelen Kahraman, Okul Öncesi Eğitimi Bölümü Birincisi Seren Yolcu, Sınıf Eğitimi Bölümü birincisi Ayça Uğurlu ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü birincisi İdris Günbay oldu

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'İlim ve fenden başka yol gösterici aramak gaflettir, dalalettir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement