Ilısu Barajı Altında Kalacak Dört İldeki 990 Parsel İçin Acele Kamulaştırma Kararı - Son Dakika
Güncel

Ilısu Barajı Altında Kalacak Dört İldeki 990 Parsel İçin Acele Kamulaştırma Kararı

Ilısu Barajı Altında Kalacak Dört İldeki 990 Parsel İçin Acele Kamulaştırma Kararı

BATMAN'ın tarihi Hasankeyf ilçesini de sular altında bırakacak olan Ilısu Barajı ve Hidro Elektrik Santrali için Bakanlar kurulu; Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak'ta baraj suları altında kalacak olan 50 köydeki 990 parselin acele kamulaştırılması kararı aldı.

14.10.2016 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BATMAN'ın tarihi Hasankeyf ilçesini de sular altında bırakacak olan Ilısu Barajı ve Hidro Elektrik Santrali için Bakanlar kurulu; Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak'ta baraj suları altında kalacak olan 50 köydeki 990 parselin acele kamulaştırılması kararı aldı. DSİ tarafından kamulaştırılacak olan alanlarla ilgili Bakanlar Kurulu kararı bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı.

Mardin'in Dargeçit ilçesi Cehennem Deresi'nde yapımı süren ve Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesini de sular altında bırakacak olan Ilısu Barajı ve Hidro Elektrik Santrali için Bakanlar kurulu acele kamulaştırma kararı aldı. Bugünkü Resmi Gazetede yer alan kararda, "Ilısu Barajı ve HES Göl Altında Kalacak Yolların Rölekasyonu Projesi kapsamında ekli harita ile listede gösterilen taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması, Orman ve Su İşleri Bakanlığının 21/9/2016 tarihli ve 620031 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27'nci maddesine göre Bakanlar Kurulu'nca 26/9/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır" denildi.

Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte acele kamulaştırılacak olanlar ile ilgili haritaya da yer verilirken, Diyarbakır'ın Bismil, Batman'ın Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Siirt merkez, Kurtalan ve Eruh ilçeleri ile Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde toplam 50 köydeki 990 parselin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacağı belirtildi.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ilısu Barajı Altında Kalacak Dört İldeki 990 Parsel İçin Acele Kamulaştırma Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement