İlk 3 Okul Beşiktaş'tan! - Son Dakika
Güncel

İlk 3 Okul Beşiktaş'tan!

TAP Derneği ve Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle okullar arasında gerçekleştirilen Atık Pil Toplama Yarışması sonuçlandı. İstanbul genelinde en çok atık pili Beşiktaşlı öğrenciler topladı.

27.02.2014 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş ilçesinden Şair Nedim İlköğretim Okulu birinciliği alırken, ikinci sırada Org. Kami Saadet Güzey İlköğretim Okulu ve üçüncü sırada Şişli Terakki Lisesi yer aldı. En çok atık pil toplayan okul fotokopi faks cihazı kazanırken, ikinci okul laboratuar seti, üçüncü okul ise satranç seti ve eğitim panosu kazandı. Ödüller, Beşiktaş Belediyesi Çocuk Bilim Merkezinin açılışında verilirken, TAP Derneği genel sekreteri Neslihan Bahar, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'a desteğinden ötürü bir plaket takdim etti.

Atık piller, içerdiği çeşitli kimyasallar nedeniyle çevreye zararlı olmasının yanı sıra dönüştürebilir birçok madde de barındırmaktadır. Bu yüzden doğrudan çöp kutusuna atılmaları tehlikeli olduğu gibi, geri kazanımı da engelliyor. Beşiktaş Belediyesi'nin TAP ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği uygulamada, gelen telefonlara göre, biriktirilen kullanılmış piller toplanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İlk 3 Okul Beşiktaş'tan! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement