İlk Adımlarını 10 Yaşında Attı - Son Dakika
Güncel

İlk Adımlarını 10 Yaşında Attı

Annesinin hamileliğinin 32'nci haftasında dünyaya gelen 10 yaşındaki çocuk, doktorları yaşaması ve yürümesinin çok zor olduğunu söylemesine rağmen şimdi yürüyüp babasıyla top oynuyor Baba Barut: "Efe'ye ne kadar ilgi gösterdiysek, o kadar iyiye gitti" "Doktorlarımızın öngördüğü fizik tedavi yöntemlerini.

28.11.2014 13:47  Güncelleme: 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET YAVAŞ - Ayvacık ilçesinde, dünyaya gelmesinin hemen ardından erken doğumun da etkisiyle serebral palsi (beyin felci) hastalığına yakalanan, ayağındaki çarpıklık nedeniyle yürüyemeyen Armağan Efe Barut (10), ailesinin sevgisi ve fizik tedaviyle ilk adımlarını atmaya başladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Süleyman ve Mine Barut çiftinin, 2004 yılında İstanbul'da ikiz bebeği dünyaya geldi.

Mine Barut'un hamileliğinin 32'nci haftasında yaşama "merhaba" diyen ikizler, sağlık sorunları yaşamaya başladı. Bebeklerden biri ilk günlerde yaşamını yitirirken Armağan Efe, yaşam mücadelesini sürdürdü.

Armağan Efe, "doğum öncesi, sırası veya sonrasında merkezi sinir sisteminin hareket işlev alanlarının hasar görmesinden dolayı oluşan tablo" diye tanımlanan serebral palsiye yakalandı. Çocuk ve ailesi, çok zor günler yaşadı. Bacaklarının çarpık olması nedeniyle 10 yaşına kadar yürüyemeyen Armağan Efe, çevresiyle iletişim kurmakta güçlük çekti.

Ailesinin, sevgisini hiç azaltmadığı çocuk, doktorların yaşaması ve yürümesi için çok zor olduğunu ifade etmesine rağmen umudunu kaybetmedi, ameliyat, fizik tedavi, anne ve babasının desteğiyle hayata yeniden tutundu. Armağan Efe, güçlüklerle geçen yıllarının ardından yürümeye hatta babasıyla top oynamaya başladı.

"Doktorlar, Efe'nin 6-7 yaşına kadar yaşayabileceğini söyledi"

Süleyman Barut, bu tür hastalıklarda ailelerin desteğinin çok önemli olduğunu anlattı.

Hastaların, hastanelerde ne kadar tedavi görürse görsün, evindeki yaşamının çok önemli olduğunu vurgulayan Barut, şöyle konuştu:

"Efe'ye ne kadar ilgi gösterdiysek, o kadar iyiye gitti. Doktorlar, Efe'nin 6-7 yaşına kadar yaşayabileceğini söyledi. Biz de umudumuzu kaybetmeye başlamıştık. Oğlumuz bizi şaşırtmaya başladı. Biz de onun iyiye gitmesi için yoğun bir çalışma içine girdik. Doktorlarımızın öngördüğü fizik tedavi yöntemlerini uygulamanın yanı sıra aile sevgimizi hiç aksatmadan oğlumuza verdik. Şimdi çok şükür, desteğimizle yürüyebiliyor ve konuşabiliyor." - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İlk Adımlarını 10 Yaşında Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement