İlk Bakanlar Kurulu Saray'da Toplanıyor - Son Dakika
Güncel

İlk Bakanlar Kurulu Saray'da Toplanıyor

Yeni Bakanlar Kurulu, ilk toplantısını bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapacak.

25.05.2016 07:18  Güncelleme: 08:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 65. hükümeti dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunduktan sonra bakanların isimlerini de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda açıkladı, "Hayırlı uğurlu olsun. Memleketimize, milletimize güzel hizmetler yapmayı Mevlam nasip eylesin, teşekkür ediyorum" dedi. Yeni Bakanlar Kurulu, ilk toplantısını da bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray'da yapacak.

KABİNEYİ SARAY'DA AÇIKLADI

İstanbul'da önceki gün Dünya İnsani Zirvesi'nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gece 23.40'ta Ankara'ya geldikten hemen sonra Yıldırım'la sürpriz bir görüşme yaptı. Dün gece saat 01.25'te Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na giden Yıldırım, 2 saat boyunca Erdoğan ile yeni kabine listesini konuştu. Başbakan Yıldırım, dün sabah da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kabine listesini sunmak üzere 10.30'da Saray'a gitti.

Yıldırım'ın kabineyi açıkladıktan sonra ilk mesajı "Hayırlı uğurlu olsun. Memleketimize, milletimize güzel hizmetler yapmayı mevlam nasip eylesin, teşekkür ediyorum" oldu. Yıldırım'ın listeyi açıklamasının ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni onaylamışlardır" denildi.

ERDOĞAN BAŞKANLIĞINDA 7. TOPLANTI

Yeni Bakanlar Kurulu, ilk toplantısını bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapacak. Saat 14.00'te başlayacak toplantı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği 7. Bakanlar Kurulu olacak. Toplantıda yeni kabinenin yol haritasının yanı sıra Doğu ve Güneydoğu'da devam eden terör operasyonları ve Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmelerin de ele alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın da Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı yapılacak. MGK toplantısına Yıldırım, 'Başbakan' sıfatıyla ilk kez katılacak.






İlk Bakanlar Kurulu Saray\'da Toplanıyor

Son Dakika Güncel İlk Bakanlar Kurulu Saray'da Toplanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement