İlk Çanakkale Yolcuları Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

İlk Çanakkale Yolcuları Bilgilendirildi

İlk Çanakkale Yolcuları Bilgilendirildi

Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında, Çanakkale’ye götürülecek 10 bin öğrencinin ilk 188’i yapılan toplantıyla bilgilendirildi.

13.03.2015 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılında, Çanakkale'ye götürülecek 10 bin öğrencinin ilk 188'i yapılan toplantıyla bilgilendirildi. Başkan Tahmazoğlu, gezinin amacının gelecek nesillere tarihimizi öğretmek olduğunu söyledi.

Şahinbey Belediyesi, Türkiye'de bir ilke imza atarak Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı nedeniyle, başta derslerinde başarı gösteren öğrenciler olmak üzere 10 bin Gaziantepliyi uçakla Çanakkale'ye götürüyor.

15 Mart pazar günü yapılacak ilk sefere katılacak 188 öğrenci ve görevli öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü görevlileri ile geziye katılacak öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda, öğrencilere ve görevli öğretmenlere gezi sırasında yapmaları gerekenler anlatıldı. Geziye katılacakların muhakkak nüfus cüzdanlarının yanında getirmesi gerektiği hatırlatılırken, öğrencilere gezi sırasında okumaları için Çanakkale'yi anlatan kitap ve gezilecek yerlerin işaretlendiği harita verildi.

TAHMAZOĞLU: "SAYI 12 BİNE ULAŞTI"

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Çanakkale'ye gitmek için birçok kişinin başvuruda bulunduğunu daha önce belirlenen 10 bin kişilik sayının 12-13 bin kişiye çıkabileceğini söyledi. Yapılan gezinin öğrenciler için büyük fayda sağlayacağını dile getiren Başkan Tahmazoğlu şöyle konuştu:

"Çanakkale Zaferi Türk tarihinde ve dünya tarihinde gerçekten çok önemli yer tutan bir destandır. İlk gittiğimde bende gerçekten çok heyecanlanmıştım. O zaman dedim ki burayı bütün Gaziantepli hemşerilerimin görmesi gerekli. Allah dualarımı kabul etti ve bugün ilk kafilemizle bir araya geldik. Bu yıl biliyorsunuz Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl üzerinden tam bir asır geçti ama hala taptaze. Hala kan izleri duruyor orada yaşananlar apaçık ortada. Bugünlere nasıl gelindi, atalarımız o kadar kısıtlı imkanlara rağmen vatanı nasıl müdafaa etti bunları görmek, öğrenmek gerçekten çok önemli. Toprağa basmaya gerçekten korkuyorsunuz altında bir şehit var diye. Bu projeyle bizim hedefimiz 10 bin kişiydi, fakat rağbet çok oldu şu an 12 bin kişiye kadar ulaşan bir sayı ortaya çıktı. Sabahtan akşama kadar gezilerek tarihimizi siz gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun."

Konuşmaların ardından Başkan Tahmazoğlu, öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlk Çanakkale Yolcuları Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement