İlk Ders, 15 Temmuz - Son Dakika
Güncel

İlk Ders, 15 Temmuz

İlk Ders, 15 Temmuz

Kırklareli: Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerine, Milli Eğitim Bakanlığı'nca gönderilen, darbe girişimin yaşandığı geceyi anlatan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının da bulunduğu video izletildi.

19.09.2016 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli:   Ortaokulu öğrencilerine, Milli Eğitim Bakanlığı'nca gönderilen, darbe girişimin yaşandığı geceyi anlatan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının da bulunduğu video izletildi. Videoyu dikkatle izleyen öğrencilerin  zaman duygulandıkları görüldü.

"Bu Türk milleti için çok acıklı"

Öğrencilerden Zeynep Ecem Üresin, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi çok korktuğunu söyledi. Videoyu izlerken çok duygulandığını belirten Üresin, bir daha böyle şeylerle karşılaşmamak için sürekli dua ettiğini belirtti. Türk milletinin bu darbe girişimini hak etmediğini anlatan Üresin, "Bu, Türk milleti için çok acıklı. Bu videoyu herkesin izlemesi ve gereken dersi alması gerekiyor" dedi. Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Hüseyin Kalkan da Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan "15 Temmuz Demokrasi Zaferi" videosunu tüm öğrencilere izlettireceklerini söyledi.

Videodan tüm öğrencilerin ders çıkarması gerektiğini belirten Kalkan, "15 Temmuz 2016 tarihinde tankların üzerine çıkan, mermilerin altında can veren şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anarken, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Darbe girişimine direnen Türk milletine, insanlığa ve demokrasiye sahip çıkan insanlarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Diyarbakır:  2016-2017 eğitim-öğretim yılı, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili ilk ders ile başladı. 1616 okul, 12 bin 959 derslikte, 18 bin 259 öğretmen görev alırken; 440 bin 217 öğrenci ders başı yaptı.

Diyarbakır'da eğitim-öğretim yılının ilk dersinde öğrencilere, 15 Temmuz darbe girişimini anlatan broşür dağıtıldı. Önsüzü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılan, '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizin Anısına' başlıklı broşürde öğrencilere; darbenin ne olduğu, darbe girişiminde yaşamını yitiren şehitler, 15 Temmuz gecesindeki gelişmeler yer alırken, son sayfalarında 'Demokrasi Nöbetleri ile Yenikapı Mitingi' konusunda öğrencilere bilgiler aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere hitaben broşürde yaptığı önsözün girişinde, 'Binlerce yıldır yaşadığımız ve zengin bir medeniyet inşa ettiğimiz coğrafyamızda nice savaşlar, nice ihanetler yaşadık. ve her defasında vatanımıza sahip çıktık' ifadelerini kullandı. Terör örgütüyle ilişkileri olduğu iddiasıyla tedbiren görevden uzaklaştırılan öğretmen açığına rağmen Diyarbakır'da, bin 616 okuldaki 12 bin 959 derslikte, 18 bin 259 öğretmenle öncülüğünde, 440 bin 217 öğrenci ders başı yaptı.

Hakkari:  Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı  ilçesinde, terör mağduru öğrenciler yaz tatilinin ardından ders başı yaptı. Yüksekova'da 2016-2017 eğitim-öğretim yılı, tüm yurtta olduğu gibi "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" temasıyla başladı. Öğrencilere "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" temalı broşürler dağıtan öğretmenler, 15 Temmuz'un önemi hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Hürriyet

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement