İlk Ders '15 Temmuz' - Son Dakika
Güncel

İlk Ders '15 Temmuz'

İlk Ders \'15 Temmuz\'

Türkiye genelinde 2016-2017 eğitim öğretim yılında 18 milyon, İstanbul'da ise 2 milyon 573 bin öğrenci bugün ders başı yaptı.

19.09.2016 14:19  Güncelleme: 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okullar açıldı, İstanbul'da ilk ders zili Esenler'de çaldı. Atışalanı Ortaokulu'nda öğrencilere ilk dersi Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili verdi. Derste öğrencilere "15 Temmuz" belgeseli izletildi.

İstanbul'da eğitim-öğretim yılı açılış töreni Esenler'de bulunan Atışalanı Ortaokulu'nda yapıldı. Törende ayrıca 15 Temmuz şehitleri de anıldı. Açılış törenine, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Esenler Kaymakamlığı'na vekalet eden Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Atışalanı Ortaokulu Müdürü Harun Koçak, gaziler, öğrenci ve veliler katıldı.

15 TEMMUZ GAZİSİ KONUŞTU

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda söz alan 15 Temmuz gazisi Esenlerli Ali Başkan, 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını anlattıktan sonra, "Vatanım, bayrağım için yine meydana çıkarım. Vatanımız, milletimiz sağ olsun" dedi.

TARİH YAZMAYA DEVAM

Törende konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 15 Temmuz gecesi genci ve yaşlısıyla Türk milletinin tarih yazdığını hatırlatarak, "Bu toprakların gerçek sahipleri olarak, bu toprakların büyümesi, gelişmesini sağlamak, bu toprakların vicdanı olmaya devam etmek için daha çok çalışmalıyız. Öğretmen, öğrenci ve veliler olarak hepimiz yazdığımız bu tarihi devam ettirmeliyiz" diye konuştu. Esenler'de eğitim seviyesinin her yıl daha yükseldiğini de belirten Göksu, "Esenler'de 5 yıl önce 820 derslik vardı, bu sayıyı bin 350'ye çıkardık. Tuna Vadisi projemizin devreye girmesiyle birlikte bin 560'ı da geçeceğiz ve İstanbul standartlarını yakalayacağız" dedi.

GÖKSU'DAN ÖĞRENCİLERE TAVSİYE

Her yıl olduğu gibi bu sene de Esenler'de öğrencilere geri dönüşümden elde edilen 500 bin defterin dağıtıldığını hatırlatan Göksu öğrencilere şu tavsiyede bulundu: "Bu defterler bizim size hediyemiz. Defterlerinin ilk sayfasına şunu yazın. Ya ilham alan, ya ilham veren olun. İlham veren olmak için iddia ve ideal sahibi olmalısınız. Esenlerli tüm çocuklarımızın ilham veren olacağına inanıyorum".

İSTİKLÂL MÜCADELELERİMİZİ ÖĞRETELİM

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de 15 Temmuz'un öğrencilere anlatılmasının öneminden bahsederek, "Öğrencilerimize 15 Temmuz ve benzeri istiklâl mücadelesi günlerini öğretmeli, onlara tarih şuurunu aşılamalıyız. Her şeyin başı tam bağımsızlık ve özgürlüktür" ifadelerine yer verdi.

İDDİA VE HEDEFİNİZ OLSUN

İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta da, "Türkiye artık rol model bir ülke. Bunun bilinci ile öğrencilerimiz iddia ve hedef sahibi olmalı, öğretmenlerimiz de onlara yol göstermeli" dedi.

NESİL YETİŞTİRİYORUZ, MEDENİYET GELİŞTİRİYORUZ

"Nesil yetiştiriyoruz, medeniyet geliştiriyoruz" diyen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, "Topraklarımız için 15 Temmuz da dahil çok bedeller ödedik. Siz öğrencilerimiz de küçük yaşta demokrasi, özgürlük, cumhuriyeti ve darbeyi okumadınız, yaşadınız hatta yazdınız. Bunun için uyanık ve farkında olmalıyız" diye konuştu.

Tören boyunca öğrenciler, şiirler okuyup koro halinde şarkılar söylediler. Öğrencilerin, müzik öğretmenleri eşliğinde okuduğu ve 15 Temmuz Demokrasi Marşı dinleyenler tarafından büyük alkış aldı.

ÖĞRENCİLERE 15 TEMMUZ BROŞÜRÜ

Öğrenciler ilk derse 15 Temmuz belgeseli izleyerek başladı. Atışalanı Ortaokulu 7-A sınıfındaki derse törene katılan protokol üyeleri de girdi. Sınıflarındaki öğrencilere ilk olarak Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Belediye Başkanı Göksu ile "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına" isimli broşür dağıttı.

İLK DERS BİLGİLİ'DEN

Öğrencilere öğretmenleri broşürde yer alan bir bölümü hep bir ağızdan okuttu. Ardından öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı yaklaşık 7 dakikalık belgesel izletildi. Görüntülerde 15 Temmuz'da yaşanan olaylar öğrencilere anlatıldı. Okul girişinde yer alan panolarda da 15 Temmuz köşesi yer aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İlk Ders '15 Temmuz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement