İlk Hac Kafilesi Dua ve Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

İlk Hac Kafilesi Dua ve Gözyaşlarıyla Uğurlandı

İlk Hac Kafilesi Dua ve Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Kütahya’da, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan ilk hac kafilesi yola çıktı.

02.09.2014 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan ilk hac kafilesi yola çıktı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla bu yıl kutsal topraklara gitme şansı elde eden hacı adayları için Eski Otogar alanında uğurlama ve dua töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene Vali şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, hacı adaylarının yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, bu yıl Kütahya il genelinden bin 120 kişinin hac farizası için kutsal topraklara gireceğini kaydetti. Gül, ilk kafilede 220 kişiyi kutsal topraklara uğurlamanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz da, "Buradaki bütün kardeşlerimizin duasını, hissiyatını, ifadesini çok veciz sözler ile şair söylemiş. Bizlerin ve ülkemizde bulunan tüm Müslüman kardeşlerimizin de selamını, Rasülüs-sekaleyne iletmesini Hacca giden kardeşlerimiz den, Kütahya olarak, millet olarak, tüm dünyadaki Müslüman kardeşleri olarak istiyoruz. Bizler bugün bu yolculuğa rahat bir şekilde çıkıyoruz ama dünyanın dört bir yanında Müslüman ülkelerde bulunan ve bu yolculuğa çıkamayan mazlum, mağdur olan kardeşlerimiz var. Onlar için dünyanın dört bir yanından gelen Müslüman kardeşlerimiz ile birlikte, beraber Kabe-i Muazzama'da, Müzdelife'de, Arafat'ta yapacakları dualar da bütün İslam aleminin, birliğini, beraberliğini, dirliğini ve esenliğini dilemek için dualar etmelerini istiyoruz. Onlara bu yolculuklarında Cenab-ı Hak'tan kolaylıklar ihsan etmesini diliyoruz. Burada kalan tüm yakınlarına da sabır diliyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde sağ salim gider ve tekrar gelirler. İslamın şartlarından biri olan Hac ibadetini yerine getirmenin huzur ve mutluluğu içerisinde sizlere kavuşurlar. Tekrar Hacı adaylarımızın Hac'larının kabul olmasını, yolculuğun en başından itibaren dönüşlerine kadar Allah yardımcıları olsun diyorum. Katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin" dedi.

Hacı adayları otobüse binmeden önce gözyaşları içerisinde yakınlarıyla vedalaştı.

Bu arada, Hacı adayları arasında bu yıl hacı olacak olan en küçük hacı adayı 5 yaşındaki Ela Başaran oldu.

Konuşmaların ardından Kütahya Müftüsü Hacı Yusuf Gül tarafından yapılan dua ile 5 otobüsten oluşan ilk hac kafilesi, kutsal topraklara gitmek üzere Zafer Bölgesel Havalimanı'na uğurlandı.Hacı adayları 8 gün Medine'de kaldıktan sonra Mekke'ye geçecekler.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlk Hac Kafilesi Dua ve Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement