İlk Hava Şehidi Tayyareci Fethi Bey, Adının Verildiği Fethiye'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

İlk Hava Şehidi Tayyareci Fethi Bey, Adının Verildiği Fethiye'de Anıldı

İlk Hava Şehidi Tayyareci Fethi Bey, Adının Verildiği Fethiye\'de Anıldı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne ismini veren Türkiye'nin ilk hava şehidi Tayyareci Fethi Bey, ölümünün 102'nci yıldönümünde törenle anıldı.

27.02.2016 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne ismini veren Türkiye'nin ilk hava şehidi Tayyareci Fethi Bey, ölümünün 102'nci yıldönümünde törenle anıldı. Törende paraşüt ve model uçakla yapılan hava gösterileri ilgiyle izlendi.

Şehit Fethi Bey Parkı'ndaki Fethi Bey Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, Hava Kuvvetleri Personel Daire Başkanı Hava Pilot Tümgeneral Cevat Yazgılı, Muğla İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Hurşit Atılgan, ilçe protokolü, askerler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Fethiye Belediyesi Bando Takımı eşliğinde İstiklal Marşı okunarak başlayan törende, şiirler okundu, şehit Fethi Bey'in hayatı anlatıldı.

'ÖLÜM HOŞ GELDİ, SEFA GELDİ'

Törende konuşan Fethiye Belediye Başkanı Demokrat Partili Behçet Saatcı, çöken bir imparatorluğa moral ve itibar kazandırmak için çıktığı yolda şehit olan Fethi Bey'i şükran ve minnetle andıklarını söyledi. Fethi Bey'in isminin Fethiye'de yaşatıldığını anlatan Saatcı, "Ölüm hak, hepimiz öleceğiz. 102 yıl önce bizim topraklarımız olan, ancak şimdi bizim olmayan bölgede, şehit düşüp, binlerce kilometrelik ötede bir şehre adınız veriliyorsa adınıza abideler dikiliyorsa, ölüm hoş geldi sefa geldi" dedi.

THK Genel Başkanı Hurşit Atılgan da kurumun geldiği noktaya dikkati çekerek, Türk havacılığını geliştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

'ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI YAŞIYORUZ'

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise mikro düzeyde üçüncü dünya savaşı yaşandığını aktardı. Terör örgütlerinin ellerinde ağır silahlar olduğunu belirten Çalık, "Bakıyorsunuz bu silahlar Amerikan, Rus ve Çin malı. Amerika istese tek kurşun bile vermez. Rusya bir domatesin önünü bile kesebiliyor. Peki bu silahlar bu örgütlerin eline nasıl geçiyor? Bölgede bir varoluş savaşı yaşıyoruz. Biz Kürtlerle savaşmıyoruz, biz bazı devletin maşası konumundaki terör örgütleriyle savaşıyoruz. Türk milleti ve Türkiye tüm dünyaya karşı tek başına ama bu badireyi de atlatacaktır" diye konuştu.

AKROBASİ GÖSTERİLERİ İLGİYLE İZLENDİ

Konuşmaların ardından şehitler için dua edildi. Törenden sonra katılımcılar Fethiye Belediye Bandosu eşliğinde Beşkaza Meydanı'na geldi. Meydan üzerinde THK pilotları tarafından akrobasi gösterileri gerçekleştirildi. Mikrolayt serbest paraşüt atlayışı heyecanla izlendi. Model uçak gösterisinin yanı sıra motorlu yamaç paraşütleri ile de gösteriler yapıldı. Aynı zamanda Türk bayrağı, şehit Fethi Bey'in fotoğrafı ve 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' yazılı afişler paraşütçüler tarafından Fethiye semalarında dalgalandırıldı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlk Hava Şehidi Tayyareci Fethi Bey, Adının Verildiği Fethiye'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement