İlk, İranlı Turistler Geldi - Son Dakika
Yerel

İlk, İranlı Turistler Geldi

İlk, İranlı Turistler Geldi

Marmaris'e gelen sezonun ilk turist kafilesi İranlılar oldu Yaklaşık 30 kişiden oluşan turist kafilesi çiçekler ve Türk lokumuyla karşılandı TÜRSAB Marmaris BYK Başkanı Özbozdağ: "Bu yıl İran pazarında bir patlama olacak.

21.03.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl çok sayıda turist beklenen İran pazarından ilk turist kafilesi, Marmaris'e geldi.

Nevruz bayramı dolayısıyla tatile çıkan İranlılar, ilçeye sezonun gelen ilk turist kafilesi olmaları dolayısıyla törenle karşılandı. 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda Marmaris Belediyesi yetkileri ve turizmciler tarafından çiçeklerle karşılanan İranlılara, Türk lokumu da ikram edildi. Kafiledeki çocuklara ise Marmaris Belediye Başkan Vekili Zehra Yüzak tarafından oyuncak hediye edildi. Havanın güzel olmasını fırsat bilen turistler, meydanda gezerek hatıra fotoğrafları çektirdi. İranlılar daha sonra otobüslerine binerek tatillerini geçirecekleri otele gitti.

Turistleri karşılayanlar arasında bulunan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, İran'dan son birkaç yıldır Nevruz bayramı döneminde müşteri alamadıklarını söyledi.

İran üzerindeki ekonomik ve siyasi ambargoların yumuşaması üzerine bundan yararlanarak 30 kişilik İranlı turist kafilesini Marmaris'e getirdiklerini belirten Özbozdağ, "Bu iyi bir başlangıç oldu. İranlı turistlerin devamı gelecek, uçaklar her hafta inecek. Uçak koltuklarının dolmasını ve iptallerin olmamasını umuyoruz" dedi.

İranlı turistlerin haziran ayında Bodrum üzerinden gelme ihtimalleri olduğunu ifade eden Özbozdağ, Dalaman Havalimanı üzerinden de İranlıların gelmesini ümit ettiklerini kaydetti.

"İran pazarında patlama bekliyoruz"

Geçen yıl İran ile ilgili olumsuzluklar nedeniyle sadece 200 bin kadar İranlı turistin Türkiye'ye geldiğine işaret eden Özbozdağ, şöyle konuştu:

"Bu çok az bir rakam. Bu pazarda son dönemde yüzde 50'ye yakın bir müşteri kaybımız oldu. İran pazarı Türkiye için çok önemli. Orta Doğu'daki siyasi karışıklıklar nedeniyle bu pazarlarda sıkıntı çekiyoruz. Ekonomik ambargolar kalkıyor, İran ile ilgili yumuşamalar var ve Türkiye ile olan bağları daha da güçleniyor. Bu yıl İran pazarında bir patlama olacak. 2014'te Türkiye'ye gelecek İranlı turist sayısının yüzde 150 kadar bir artışla 500 bini bulmasını bekliyoruz."

İranlı turistler için Marmaris'teki otellerin de Antalya'da olduğu gibi menülerinde değişiklik yapma hazırlığı içinde olduğunu vurgulayan Özbozdağ, otellerdeki iç pazara yönelik menülerin Türkler ile benzer damak tadına sahip İranlılar için uygun olduğunu anlattı.

Özbozdağ, İranlı turist ile Avrupalı turistin ödediği ücret arasında bir fark olmadığını sözlerine ekledi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlk, İranlı Turistler Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement