Son dakika Kazan haberleri, Kazan son dakika, son dakika Kazan

Son Dakika Kazan Haberleri

  • Rusya'da Navalny destekçileri geçersiz oy eylemi başlattı
    17 Mar Rusya'da Navalny destekçileri geçersiz oy eylemi başlattı

    Rusya'daki devlet başkanlığı seçimlerinin son gününde, cezaevinde ölen muhalif lider Alexei Navalny'nin destekçileri, Navalny'nin eşi Yulia Navalnaya önderliğinde aynı saatte sandıklara giderek geçersiz oy kullanma eylemi başlattı.

  • Putin, nükleer silah taşıma kapasitesine sahip stratejik bombardıman uçağı ile uçuş gerçekleştirdi
    23 Şub Putin, nükleer silah taşıma kapasitesine sahip stratejik bombardıman uçağı ile uçuş gerçekleştirdi

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da nükleer silah taşıma kapasitesine sahip stratejik bombardıman uçağı 'Tu-160M' ile 30 dakikalık bir uçuş gerçekleştirdi. Putin'in uçuşu, önümüzdeki ay ülkede yapılacak seçim öncesi 'Batı'ya gözdağı' olarak yorumlandı.

  • Rus lider Putin, nükleer silah taşıma kapasitesine sahip bombardıman uçağıyla uçtu
    22 Şub Rus lider Putin, nükleer silah taşıma kapasitesine sahip bombardıman uçağıyla uçtu

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO'nun ''Blackjack'' adıyla tanımladığı ve nükleer silah taşıma kapasitesine sahip Rus stratejik bombardıman uçağı ''Tu-160M'' ile uçuş yaptı.

  • 2024 Geleceğin Oyunları Kazan'da Başladı
    22 Şub 2024 Geleceğin Oyunları Kazan'da Başladı

    Rusya'nın Tataristan Cumhuriyeti'ndeki Kazan Fuar Merkezi'nde düzenlenen 2024 Geleceğin Oyunları başladı. Yaklaşık 270 takımın 2.000'i aşkın sporcusunun katıldığı etkinlik, 21 farklı spor dalında yarışmaları içeriyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, açılış töreninde yaptığı konuşmada etkinliği küresel spor ailesine bir armağan olarak nitelendirdi. Oyunlar, spor, taktik, strateji, teknoloji ve hız olmak üzere beş kategoride düzenleniyor ve e-spor, VR ve AR teknolojilerini içeriyor.

  • Tataristan Cumhuriyeti Reisi Rüstem Minnihanov, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'a 'Devlet Dostluk Nişanı' verdi
    21 Şub Tataristan Cumhuriyeti Reisi Rüstem Minnihanov, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'a 'Devlet Dostluk Nişanı' verdi

    Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Reisi Rüstem Minnihanov, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'a 'Devlet Dostluk Nişanı' takdim etti. Minnihanov, Caparov'u, Kazan'da düzenlenen 'Geleceğin Oyunları' 1. Uluslararası Spor Turnuvası'nın başarılı organizasyonundan dolayı tebrik etti.

  • Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası İzmir Ticaret Odası ile İş Görüşmeleri Yaptı
    20 Şub Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası İzmir Ticaret Odası ile İş Görüşmeleri Yaptı

    Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, İzmir Ticaret Odası'na ziyarette bulunarak İzmirli firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmeler sonucunda 200'e yakın iş bağlantısı kuruldu. İki ülke arasındaki ticaret hacmi yükselen bir grafiğe sahip olup, Tataristan'ın stratejik konumu ve Kazan'ın Avrasya'nın kalbi konumunda olması ticaretin gelişmesine katkı sağlamaktadır.

  • Dünyaca ünlü Kırgız yazar, diplomat ve devlet adamı Cengiz Aytmatov, doğumunun 95. yılında anılıyor
    12 Ara Dünyaca ünlü Kırgız yazar, diplomat ve devlet adamı Cengiz Aytmatov, doğumunun 95. yılında anılıyor

    Dünyaca ünlü Kırgız yazar, diplomat ve devlet adamı Cengiz Aytmatov, doğumunun 95. yılında anılıyor.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Rusya'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaretinin ilk durağı Kazan'da
    05 Eki Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Rusya'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaretinin ilk durağı Kazan'da

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Rusya'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaretinin ilk durağı Kazan'da, Tataristan Cumhuriyeti Reisi Rüstem Minnihanov ile bir araya geldi. Mirziyoyev, Minnihanov ile yaptığı görüşmede, ikili ilişkilerin yüksek düzeye ulaşmasından memnuniyetini dile getirerek, ticaret ve yatırım hacminin arttığını ve ortak projelerin başarıyla gerçekleştirildiğini aktardı. Ayrıca, metalurji, iletişim, konut, toplumsal alanlar, eğitim, turizm ve gençlik politikalarında işbirliğinin genişletilmesi konularını ele aldılar. Mirziyoyev, Kazan'da düzenlenen işbirliği forumunun sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu belirterek, bu işbirliklerinin sürdürülmesi ve geliştirilmesi konusunda mutabık kaldı. Mirziyoyev, ayrıca Kazan'daki sanayi fuarını ziyaret ederek, Kazan Kremlini ve Kul Şerif Camisi'ni gözden geçirdi. Yarın ise Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek.

  • Çin, yeni dönemde Taliban ile siyasi ve ekonomik bağlarını geliştirme arayışında
    04 Eki Çin, yeni dönemde Taliban ile siyasi ve ekonomik bağlarını geliştirme arayışında

    Çin'in, son bir yılda attığı adımlarla, Afganistan'da ABD'nin çekilmesinin ardından iktidarı ele geçiren Taliban'ın kurduğu geçici hükümetle siyasi ve ekonomik bağlarını geliştirdiği gözleniyor.

  • Tataristan Cumhuriyeti Reisi, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisini Kabul Etti
    29 Eyl Tataristan Cumhuriyeti Reisi, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisini Kabul Etti

    Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Reisi Rüstem Minnihanov, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar'ı kabul etti. Minnihanov, Samsar ile görüşerek Tataristan-Türkiye işbirliğinin geliştirilmesine sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Ticaret hacminin geçen yıl 1,2 milyar dolara ulaştığını vurgulayan Minnihanov, Samsar da Tataristan yönetimine işbirliklerinden dolayı teşekkür ederek, Tataristan'a her türlü desteği vereceğini belirtti.

  • Taliban, bölge ülkelerine resmi işbirliği çağrısında bulundu
    29 Eyl Taliban, bölge ülkelerine resmi işbirliği çağrısında bulundu

    Afganistan'da Taliban yönetimi, bölge ülkelerine resmi işbirliği yapmaları çağrısında bulundu. Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, bölge ülkelerinden farklı yönetim biçimleri önermek yerine her alanda resmi işbirliği yapmalarını istediklerini belirtti. Muttaki, Taliban yönetiminin bölgesel bağlantı projelerine uyum sağlamaya hazır olduğunu ifade etti. Ayrıca, Taliban hükümetinin Afganistan'da siyasi, ekonomik ve güvenlik temellerini yeniden inşa ettiğini ve DEAŞ'ın tüm sığınaklarını yok ettiğini vurguladı.

  • Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde 'Moskova Formatı' toplantısı düzenlendi
    29 Eyl Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde 'Moskova Formatı' toplantısı düzenlendi

    Tataristan Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilen 'Moskova Formatı' toplantısına Afganistan, Rusya, Çin, Hindistan, İran, Pakistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan, Türkiye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar temsilcileri katıldı. Toplantıda Afganistan'ın geleceği ve bölgesel güvenlik konuları ele alındı.

  • Dünyaca ünlü 1.000'den fazla şef 'Uluslararası Aşçılar Şampiyonası Klasman Kupası' için yarışacak
    15 Eyl Dünyaca ünlü 1.000'den fazla şef "Uluslararası Aşçılar Şampiyonası Klasman Kupası" için yarışacak

    Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olarak yer alacağı 9. Dünya Helal Zirvesi ve 10. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo 2023 kapsamında düzenlenecek olan Uluslararası Aşçılar Şampiyonası'nda, 30 ülkeden 1.

  • Rus-Çin Forumu 'Rostki', İki Ülke Arasındaki Tatbiki İşbirliğine Dikkat Çekti
    10 Eyl Rus-Çin Forumu "Rostki", İki Ülke Arasındaki Tatbiki İşbirliğine Dikkat Çekti

    MOSKOVA, 10 Eylül (Xinhua) -- Rus-Çin forumu 'Rostki'nin ilki, Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da gerçekleştirildi.

  • Kazan Küresel Gençlik Zirvesi Tataristan'da Gerçekleştirildi
    29 Ağu Kazan Küresel Gençlik Zirvesi Tataristan'da Gerçekleştirildi

    Tataristan Hükümeti ve İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) tarafından ortaklaşa düzenlenen Kazan Küresel Gençlik Zirvesi, Tataristan Cumhuriyeti Reisi Rüstem Minnihanov ve 30'dan fazla ülkeden katılımcıyla gerçekleştirildi.

  • Putin: Ukrayna'daki savaş Batılı ülkelerin adımlarıyla başladı
    23 Ağu Putin: Ukrayna'daki savaş Batılı ülkelerin adımlarıyla başladı

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki savaşın, Batılı ülkelerin attığı adımlar nedeniyle başladığını belirterek, 'Ukrayna'daki eylemlerimizi tek bir şey belirliyor; Batı ve onun Ukrayna'daki uyduları tarafından Donbas'ta yaşayan insanlara karşı başlatılan savaşa son vermek.' dedi. Putin, BRICS Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, BRICS ülkelerinin küresel arenada saygın bir konuma geldiğini ve çok kutuplu dünya düzenini desteklediğini vurguladı. Ayrıca, BRICS işbirliğinin tedarik zincirlerinin çeşitlendirilmesi, dolarsızlaşma, ulusal para birimlerine geçiş gibi alanlarda güçlendirildiğini belirtti.

  • Gökdeniz Karadeniz, Rubin Kazan'ın kenar yönetiminde yeni bir hikaye yazmaya hazırlanıyor
    31 Tem Gökdeniz Karadeniz, Rubin Kazan'ın kenar yönetiminde yeni bir hikaye yazmaya hazırlanıyor

    Gökdeniz Karadeniz, Rubin Kazan'ın teknik direktörlüğüne getirilerek yeni bir projeye başladığını ve kendisine gösterilen ilgiden gurur duyduğunu belirtti. Karadeniz, Rubin-2 takımıyla gençleri yetiştirip Rubin Kazan'a kazandırmak istediklerini söyledi. Ayrıca, geçmişteki başarılarından gurur duyduğunu ve yine Rubin Kazan'da kupa kaldırmak istediğini ifade etti.

  • Gökdeniz Karadeniz: Rubin Kazan'da Gurur Duyuyorum
    31 Tem Gökdeniz Karadeniz: Rubin Kazan'da Gurur Duyuyorum

    Gökdeniz Karadeniz, Rubin Kazan'da kendisine gösterilen ilgiyi görünce hem kendi adıma, hem de ülkem adına gurur duyduğunu belirtti. Rubin-2 takımının başına geçen Karadeniz, gençleri yetiştirip Rubin Kazan takımına kazandırmak istediklerini söyledi. Ayrıca, Barcelona'ya attığı galibiyet golünden sonra Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev'in kendisini kahraman olarak tanımasıyla gururlandığını ifade etti.

  • Kazan Uluslararası Müslüman Film Festivali 21 ülkeden filme ev sahipliği yapacak
    30 Tem Kazan Uluslararası Müslüman Film Festivali 21 ülkeden filme ev sahipliği yapacak

    Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenecek olan Kazan Uluslararası Müslüman Film Festivali, bu yıl 21 ülkeden 52 kısa ve uzun metrajlı yapımı ağırlayacak. Festival, 5-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek ve jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek. Türkiye adına yarışacak olan film ise Cenk İzgören'in yönetmenliğini yaptığı ve Funda Belginer'in yapımcılığını üstlendiği 'Kafes İki Savaş Arasında' olacak. Festivalin amacı, İslam ve Müslümanlar hakkında objektif fikir sahibi olabilmesine katkı sağlamaktır.

  • Gökdeniz Karadeniz, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall'ı Rubin Kazan formasıyla karşıladı
    26 Tem Gökdeniz Karadeniz, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall'ı Rubin Kazan formasıyla karşıladı

    Eski milli futbolcu Gökdeniz Karadeniz, Rubin Kazan'ın pilot takımı Rubin-2'nin teknik direktörü olarak görev yaparken, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall'ı Rubin Kazan formasıyla karşıladı. Karadeniz, Sall'a forma hediye ederken, bir süre sahada top da oynandı.

  • Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Tataristan Cumhurbaşkanı'nı ağırladı
    17 Tem Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Tataristan Cumhurbaşkanı'nı ağırladı

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov'u ağırlayarak, Konya'nın Türk belediyeciliğini anlatmak adına önemli bir misyon üstlendiğini belirtti. Başkan Altay, ziyaretin Konya ve Tataristan arasında yeni bir dönemin başlangıcı olacağını ifade etti. Minnihanov ise Konya'nın tarihinin düşündüğünden daha büyük olduğunu vurgulayarak, Konya Belediyesi'nin dünya çapında başarılı çalışmalara imza attığını söyledi.

  • Eskişehir'de Tatarlar Sabantuy Festivali'nde bir araya geldi
    04 Haz Eskişehir'de Tatarlar Sabantuy Festivali'nde bir araya geldi

    Eskişehir Kazan Tatarları Kültür ve Yardımlaşma Derneği organizasyonu ile Tatarlar, Çifteler ilçesine bağlı Osmaniye Mahallesi'nde 'Sabantuy' adını verdikleri festivalde bir araya geldi. Festivalde tarlalara ekilen tohumların bereketli çıkması için dua edildi ve Tataristan'dan gelen sanatçılar konser verdi. Festivalin amacı, tarlalardaki ekin işlemleri bittikten sonra doğaya teşekkür etmek için Tatar halkı ile toplanmak. Etkinlik, 130 yıldır geleneksel olarak düzenleniyor.

  • Eskişehir'de Tatarlar Sabantuy Festivali'nde Bereket İçin Dua Etti
    04 Haz Eskişehir'de Tatarlar Sabantuy Festivali'nde Bereket İçin Dua Etti

    Eskişehir Kazan Tatarları Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 'Sabantuy' adlı festivalde Tatarlar, tarlaya ekilen mahsulün bereketli olması için dua etti ve Tataristan'dan gelen sanatçılarla eğlendi. Festivalde geleneksel olarak Türk bayrağı da taşındı. Festival sayesinde Tatarların örf ve adetlerinin gelecek nesillere aktarıldığı belirtildi. Etkinlik, 130 yıldır geleneksel olarak düzenleniyor.

  • Tatarlar Eskişehir'de 'Sabantuy' Festivalinde Buluştu
    04 Haz Tatarlar Eskişehir'de 'Sabantuy' Festivalinde Buluştu

    Eskişehir Kazan Tatarları Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 'Sabantuy' festivalinde Tatarlar, tarlaya ekilen mahsulün bereketli olması için dua etti ve Tataristan'dan gelen sanatçılarla eğlendi. Festival, 130 yıldır geleneksel olarak düzenleniyor.

  • Eskişehir'de Sabantuy Festivali düzenlendi
    04 Haz Eskişehir'de Sabantuy Festivali düzenlendi

    Eskişehir Kazan Tatarları Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Sabantuy Festivali, Çifteler ilçesinde gerçekleştirildi. Tataristan Cumhuriyeti Türkiye Yetkili Temsilcisi Ayrat Gataullin ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen Kazan Tatarları etkinliğe katıldı. Festivalde dua edildi, Tataristan'dan gelen sanatçılar ve halkoyunları ekipleri gösteri sundu. Festival sayesinde Tatarların örf ve adetleri gelecek nesillere aktarıldı.

  • Tataristan'da Muhafazakar Giyime Yönelik Defile Düzenlendi
    20 May Tataristan'da Muhafazakar Giyime Yönelik Defile Düzenlendi

    Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan'ın başkenti Kazan'da muhafazakar giyime yönelik kıyafetlerin tanıtıldığı 'Modest Fashion Day' defilesi düzenlendi. Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu 'Rusya-İslam Alemi: Kazan Forum 2023' kapsamında yapılan defileyle muhafazakar giyim tasarımcılarının desteklenmesi ve sektörün geliştirilmesi hedefleniyor.

  • 'Fijital Futbol'un Uluslararası Ön Hazırlık Maçları Kazan'da Yapıldı
    20 May "Fijital Futbol"un Uluslararası Ön Hazırlık Maçları Kazan'da Yapıldı

    Fijital futbol turnuvasında Rusya, Brezilya, Arjantin, Uruguay, Sırbistan ve İran'dan gelen toplam 8 takım yaklaşık 3 milyon ruble ödül için mücadele verdi. Geleceğin Oyunları Yarışmalar Direktörü Vladislav Ershov, fijital oyunların amaçlarının sanal ortamda oyun oynayan gençleri evden dışarı çıkarmak ve daha çok fiziksel aktiviteye teşvik etmek olduğunu belirtti.

  • Rusya ile İslam ülkeleri arasındaki ticaret artıyor
    18 May Rusya ile İslam ülkeleri arasındaki ticaret artıyor

    Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin, Rusya ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkeleri arasında ekonomik ve stratejik ortaklığın geliştirilmesinde güvenin önemine dikkati çekerek, "Rusya ile İİT ülkeleri arasındaki ticaret 3 yılda neredeyse yüzde 30 artış gösterdi.

  • Putin: Rusya, İslam dünyasıyla geniş ticari ve insani iş birliğine açık
    15 May Putin: Rusya, İslam dünyasıyla geniş ticari ve insani iş birliğine açık

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İslam dünyasının hızla geliştiğini ve ticarette somut başarılar elde ettiğini belirterek, Rusya'nın bu ülkelerle mümkün olan en geniş ticari ve insani iş birliğine açık olduğunu söyledi. Putin, Rusya-İslam Dünyası: Kazan Forum 2023 nedeniyle yaptığı açıklamada, Rusya'nın İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerle geleneksel olarak yakın ve güvene dayalı ilişkilere sahip olduğunu ifade etti.

  • Türk firmalar Rusya'ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor
    12 May Türk firmalar Rusya'ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor

    Türk şirketler, 18-19 Mayıs tarihlerinde 6'ncı kez kapılarını açmaya hazırlanan Uluslararası Kazan Forumu ve Rusia Halal Expo Fuarı'na çıkarma yapacak.

  • Türk Dünyası Kültür Başkenti açılışı için Şuşa'da geri sayım başladı
    10 May Türk Dünyası Kültür Başkenti açılışı için Şuşa'da geri sayım başladı

    Türk Dünyası kültür bakanlarının oy birliğiyle 2023 yılı için "Türk Dünyası Kültür Başkenti" seçilen Azerbaycan'ın Şuşa şehri, etkinliklere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

  • Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu 14. Kazan Forumu haftaya başlıyor
    10 May Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu 14. Kazan Forumu haftaya başlıyor

    Rusya ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin ekonomi temsilcilerinin bir araya geleceği "Rusya-İslam Alemi: Kazan Forum 2023" Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan'ın başkenti Kazan'da yapılacak.

  • Rusya-İslam Dünyası: Kazan Forumu, Tataristan'da düzenlenecek
    20 Nis Rusya-İslam Dünyası: Kazan Forumu, Tataristan'da düzenlenecek

    Tataristan'da düzenlenecek olan Rusya-İslam Dünyası: Kazan Forumu, Rusya ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üye ülkeleri arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlıyor. Forumda İslami finans ve helal endüstri ana tema olacak ve çeşitli ülkelerin konferansları düzenlenecek. Ayrıca, teknolojik ürünler sergilenecek ve 15 ülkeden şef aşçıların yarışması yapılacak.

  • Tatarlar yöresel yemeklerini yapıp bir araya geldi
    09 Nis Tatarlar yöresel yemeklerini yapıp bir araya geldi

    - Tatarlar yöresel yemeklerini yapıp bir araya geldi Eskişehir Kazan Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Vedat Doğu: "Eski günlerimizi ve yemeklerimizi unutturmamak için bir araya geliyoruz" "Tataristan yemek kültürümüzü devam ettirmeye çalışıyoruz" "Tatarların meşhur çakçak tatlısı,...

  • BRICS liderleri, 2024'te Kazan'da bir araya gelecek
    03 Nis BRICS liderleri, 2024'te Kazan'da bir araya gelecek

    BRICS Liderler Zirvesi, gelecek yıl Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenecek.

  • ALTSO'dan Tataristan'da önemli temaslar
    20 Mar ALTSO'dan Tataristan'da önemli temaslar

    Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, Rusya'ya düzenlediği iş gezisinin ardından Tataristan'a geçerek Alanya'nın tanıtmaya devam ediyor.

  • Gökdeniz ve Rubin Kazan depremzedeleri sevindirdi
    12 Mar Gökdeniz ve Rubin Kazan depremzedeleri sevindirdi

    Rusya 2'nci Ligi'nin (FNL) 22'nci haftasında Rubin Kazan, sahasında Volga'yı 1-0 mağlup etti.

  • Gökdeniz Karadeniz, Tataristan Lideri Minnikhanov ile görüştü
    11 Mar Gökdeniz Karadeniz, Tataristan Lideri Minnikhanov ile görüştü

    2008-2018 yılları arasında Rubin Kazan'da forma giyen ve efsaneleşen milli futbolcumuz Gökdeniz Karadeniz, Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin Lideri Rustam Minnikhanov ile görüştü.

  • SPOR Rubin Kazan ve Gökdeniz Karadeniz depremzedeleri unutmadı
    10 Mar SPOR Rubin Kazan ve Gökdeniz Karadeniz depremzedeleri unutmadı

    Rubin Kazan ve Gökdeniz Karadeniz depremzedeleri unutmadıGökdeniz Karadeniz giydiği son formayı açık artırma ile depremzedeler için bağışladıSiyamend KAÇMAZ/MOSKOVA (DHA) - Uzun yıllar Gökdeniz Karadeniz başta olmak üzere temsilcilerimiz Hasan Kabze, Fatih Tekke ve Gökhan Töre'nin de...

  • Moskova'da 'Rusya-İslam Dünyası' Strateji Vizyon Grubu Toplantısı yapıldı
    06 Mar Moskova'da "Rusya-İslam Dünyası" Strateji Vizyon Grubu Toplantısı yapıldı

    Rusya'nın başkenti Moskova'da "Rusya-İslam Dünyası" Strateji Vizyon Grubu Toplantısı düzenlendi.

  • Tek başına 7 yılda farklı ülkeden 4 bin 500 öğrenciye Türkçe öğretti
    18 Oca Tek başına 7 yılda farklı ülkeden 4 bin 500 öğrenciye Türkçe öğretti

    Tek başına 7 yılda farklı ülkeden 4 bin 500 öğrenciye Türkçe öğretti Farklı ülkelerden mühendisler doktorlar ondan ders alıyor Türkiye hayranı Türklere Gamze öğretmen 3 ayda dil öğretiyor Gamze Nur Nalbant: "Diziler ve şarkıcılarımız sayesinde onlarda Türkçe öğrenme isteği uyanmış" "Türkiye'yi...

  • Tataristan'da Kazan-İslam İşbirliği Teşkilatı organizasyonuyla gençlik liderleri seçildi
    15 Ara Tataristan'da Kazan-İslam İşbirliği Teşkilatı organizasyonuyla gençlik liderleri seçildi

    Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan'da Kazan-İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik Başkenti 2022 uluslararası programının kapanış töreninde "2022 Gençlik Liderleri Ödülleri" sahiplerini buldu.

  • Aydemir: 'Erzurum Kültür Başkenti olmaya da adaydır'
    15 Ara Aydemir: 'Erzurum Kültür Başkenti olmaya da adaydır'

    AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Erzurum Türk Dünyasının kalbidir.

  • 'Kazan-İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik Başkenti 2022' sona erdi
    15 Ara "Kazan-İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik Başkenti 2022" sona erdi

    İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) Başkanı Taha Ayhan, ülkelerin ilerlemesinde temel rol oynayan gençlerin kapasitelerinin geliştirilmesinin sosyal ve ekonomik kalkınma için olmazsa olmaz olduğunu kaydetti.

  • Tataristan'da Kazan-İslam İşbirliği Teşkilatı organizasyonuyla gençlik liderleri seçilecek
    13 Ara Tataristan'da Kazan-İslam İşbirliği Teşkilatı organizasyonuyla gençlik liderleri seçilecek

    Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan'da Kazan-İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik Başkenti 2022 uluslararası programının kapanış töreninde "2022 Gençlik Liderleri Ödülleri" sahiplerini bulacak.

  • TATARİSTAN CUMHURBAŞKANI MİNNİHANOV TÜRK YATIRIMCILARIN GÜVENDE HİSSETMESİNE ÖNEM VERİYORUZ
    13 Ara TATARİSTAN CUMHURBAŞKANI MİNNİHANOV TÜRK YATIRIMCILARIN GÜVENDE HİSSETMESİNE ÖNEM VERİYORUZ

    TATARİSTAN Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, "Tataristan'da Türk yatırımcılarının kendilerini daha güvende hissetmesine önem veriyoruz" dedi.

  • Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov, 'Türkiye-Tataristan İş Forumu'nda konuştu
    12 Ara Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov, "Türkiye-Tataristan İş Forumu"nda konuştu

    Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, "Tataristan'da Türk yatırımcıların kendilerini daha güvende hissetmesine büyük önem veriyoruz.

  • Dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov doğumunun 94'üncü yılında anıldı
    12 Ara Dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov doğumunun 94'üncü yılında anıldı

    Dünyaca ünlü Kırgız yazar, devlet adamı, diplomat ve siyasetçi Cengiz Aytmatov, doğumunun 94'üncü yılında anıldı.

  • Uluslararası Gençlik Bilim Kongresi, Kazan'da düzenlenecek
    16 Kas Uluslararası Gençlik Bilim Kongresi, Kazan'da düzenlenecek

    İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik Başkenti 2022'nin uluslararası programı olan Uluslararası Gençlik Bilim Kongresi kapsamında genç bilim insanları, 20-23 Kasım'da Kazan'da bir araya gelecek.

  • Başkan Altay: 'Cumhuriyetimizin 100. yılı için ülkemize güzel bir armağan sunduk'
    21 Eki Başkan Altay: "Cumhuriyetimizin 100. yılı için ülkemize güzel bir armağan sunduk"

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2018 yılından bu yana eş başkanı olduğu Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı'nın (UCLG) 2023 başkanlığına seçildiğini ifade ederek, "7 kıtadan 6 bin katılımcının olduğu, 342 delegenin oy kullandığı kongrede, Cumhuriyetimizin 100.

  • 4. Dünya Göçebe Oyunları
    29 Eyl 4. Dünya Göçebe Oyunları

    Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "Dünyanın bu kadar kültürel zenginliğini 4 gün içinde bir yerde görmek gerçekten mümkün değil. Bu anlamda Dünya Göçebe Oyunları alanında tek diyebiliriz." ifadesini kullandı.

  • Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kazan Dijital Haftası'na Katıldı
    24 Eyl Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kazan Dijital Haftası'na Katıldı

    Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan kentinin Kazan Expo Sergi Merkezi’nde 21-24 Eylül tarihleri arasında, bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Uluslararası 2022 Kazan Dijital Haftası Forumu” kapsamında Belediye Başkanları Yuvarlak Masası Oturumu’na katıldı.

  • Bodrum Belediye Başkanı Aras, Kazan'da
    20 Eyl Bodrum Belediye Başkanı Aras, Kazan'da

    Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Uluslararası Kazan Dijital Haftası Forumu’na katılmak için Tataristan’ın başkenti Kazan’a gitti.

  • ICYF Başkanı Ayhan, Türkiye'nin gençliğin kültürel gelişiminde önemli rol oynadığını söyledi
    31 Ağu ICYF Başkanı Ayhan, Türkiye'nin gençliğin kültürel gelişiminde önemli rol oynadığını söyledi

    İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) Başkanı Taha Ayhan, Türkiye'nin çok taraflı ve iki taraflı diplomaside kendi rolünü, kültürel anlamda da gençliğin geliştirilmesi rolünü çok iyi yerine getiren bir ülke olduğunu söyledi.

  • Putin, adil bir dünya düzeni çabasında ortaklarının İslam ülkeleri olduğunu belirtti
    29 Ağu Putin, adil bir dünya düzeni çabasında ortaklarının İslam ülkeleri olduğunu belirtti

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha adil ve demokratik bir dünya düzeni inşa etme çabasında, bölgesel ve küresel gündemdeki birçok güncel sorunu çözmede İslam dünyası devletlerinin geleneksel ortakları olduğunu söyledi.

  • Bilal Erdoğan, Dünya Göçebe Oyunları'nın Türk Devletleri Teşkilatının markası olmasını istiyor
    29 Ağu Bilal Erdoğan, Dünya Göçebe Oyunları'nın Türk Devletleri Teşkilatının markası olmasını istiyor

    Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Dünya Göçebe Oyunları'nın Türk Devletleri Teşkilatının bir markası haline gelmesini, devam ettiği müddetçe de bu teşkilatın dünyada tanınmasına hizmet etmesini istediklerini söyledi.

  • Tataristan'da Kazan Küresel Gençlik Zirvesi düzenlendi
    28 Ağu Tataristan'da Kazan Küresel Gençlik Zirvesi düzenlendi

    Kazan Küresel Gençlik Zirvesi'nde görüntülerTataristan'da Kazan Küresel Gençlik Zirvesi düzenlendi Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan: "Kültürlerin geliştirilmesi ve korunmasının özellikle önümüzdeki yüzyılda dünyamızda barışı korumak için son derece önemli olduğuna...

  • Tataristan'da Kazan Küresel Gençlik Zirvesi düzenlendi
    28 Ağu Tataristan'da Kazan Küresel Gençlik Zirvesi düzenlendi

    Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik Başkenti 2022'nin uluslararası programı olan Kazan Küresel Gençlik Zirvesi yapıldı.

  • Kazan Küresel Gençlik Zirvesi Tataristan'da yarın başlıyor
    26 Ağu Kazan Küresel Gençlik Zirvesi Tataristan'da yarın başlıyor

    İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik Başkenti 2022'nin uluslararası programı Kazan Küresel Gençlik Zirvesi, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da yarın başlayacak.

  • Afgan heyetinin Rus bakanlıkları ziyaret ettiği bildirildi
    18 Ağu Afgan heyetinin Rus bakanlıkları ziyaret ettiği bildirildi

    Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı İvan Neçayev, Afganistan heyetinin Rusya Tarım Bakanlığı ile Rusya Enerji Bakanlığını ziyaret ettiğini söyledi.

  • Kökeni Orta Asya'ya dayanan 'Saya Geleneği' yoğun ilgi gördü
    17 Ağu Kökeni Orta Asya'ya dayanan "Saya Geleneği" yoğun ilgi gördü

    Kökeni Orta Asya'ya dayanan "Saya Geleneği" yoğun ilgi gördü Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Kazancı beldesinde geleneksel olarak düzenlenen Körkuyu Kültür ve Sıla Festivalinde kökeni Orta Asya'ya dayanan "Saya Geleneği" yoğun ilgi gördü.

  • Karaman'da kökeni Orta Asya'ya dayanan 'Saya Geleneği' devam ediyor
    17 Ağu Karaman'da kökeni Orta Asya'ya dayanan "Saya Geleneği" devam ediyor

    Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Kazancı beldesinde geleneksel olarak düzenlenen Körkuyu Kültür ve Sıla Festivalinde kökeni Orta Asya'ya dayanan "Saya Geleneği" yoğun ilgi gördü.

  • Tataristan'ın başkenti Kazan'da 27-30 Ağustos'ta Küresel Gençlik Zirvesi yapılacak
    12 Ağu Tataristan'ın başkenti Kazan'da 27-30 Ağustos'ta Küresel Gençlik Zirvesi yapılacak

    Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde Kazan-İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik Başkenti 2022'nin uluslararası programı olan Kazan Küresel Gençlik Zirvesi'nde 20'den fazla ülkenin gençlik bakanları, "gençlerin fırsat eşitliği", "kültürlerarası diyalog" ve "gençlik göçü" gibi...

  • Eskişehir, Bir Kentle Daha Kardeş Şehir Olma Yolunda
    22 Haz Eskişehir, Bir Kentle Daha Kardeş Şehir Olma Yolunda

    Daha önceki yıllarda 8 ayrı ülkenin 9 kenti ile kardeş şehir ilişkisi kuran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ABD Michigan eyaletinin başkenti Lansing şehri ile kardeş şehir olmaya hazırlanıyor.

  • Muhafazakar moda pazarı hedef kitlesini genişletti
    31 May Muhafazakar moda pazarı hedef kitlesini genişletti

    Moda sektöründe muhafazakar giyim pazarının hedef kitlesi genişledi.

  • Yeni Aşk İddiası! Dikkat Çeken Detay
    30 May Yeni Aşk İddiası! Dikkat Çeken Detay

    'Deniz Yıldızı' dizisiyle adını duyuran oyuncu Tuan Tunalı, üç yıldır birlikte olduğu Rus sevgilisi Yana Mazanova'dan geçtiğimiz yıl ayrıldı. Tunalı hakkında flaş bir aşk iddiası ortaya atıldı. İşte detaylar...

  • Başkan Aktaş'a fahri profesörlük
    27 May Başkan Aktaş'a fahri profesörlük

    UNESCO Barış Kültürü Enstitüsü Başkanı Ordinaryüs Prof. Engel Tagirov, en büyük uluslararası araştırma projesi olan Form 2022'nin sonucu için gösterdiği yüksek diplomasi ve cesaret örneği için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a Fahri Profesörlük unvanı verdi.

  • Başkan Aktaş'a fahri profesörlük
    27 May Başkan Aktaş'a fahri profesörlük

    Başkan Aktaş'a fahri profesörlük UNESCO Barış Kültürü Enstitüsü Başkanı Ordinaryüs Prof. Engel Tagirov, en büyük uluslararası araştırma projesi olan Form 2022'nin sonucu için gösterdiği yüksek diplomasi ve cesaret örneği için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a Fahri Profesörlük...

  • 13. Kazan Zirvesi, 64 ülkeden 6 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı
    22 May 13. Kazan Zirvesi, 64 ülkeden 6 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı

    Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da gerçekleştirilen uluslararası ekonomi zirvesi "Rusya-İslam Dünyası: Kazan Zirvesi 2022", 64 ülkeden 6 bin 388 ziyaretçiyi ağırladı.

  • Kazanka Nehri kıyısında inşa edilecek caminin temel taşı için tören düzenlendi
    21 May Kazanka Nehri kıyısında inşa edilecek caminin temel taşı için tören düzenlendi

    Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu 13. Kazan Zirvesi kapsamında Tataristan başkenti Kazan'da Kazanka Nehri kıyısındaki Kyrlai parkında inşa edilecek 10 bin kişi kapasiteli caminin temel taşı için tören gerçekleştirildi.

  • 13. Kazan Zirvesi devam ediyor
    20 May 13. Kazan Zirvesi devam ediyor

    Rusya ile İslam ülkeleri ekonomi temsilcilerini buluşturan "Rusya-İslam Dünyası: Kazan Zirvesi 2022", ikinci gününde Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da devam ediyor.

  • Rusya'da 'Modest Fashion Day' festivali
    20 May Rusya'da "Modest Fashion Day" festivali

    13. Uluslararası Ekonomi Zirvesi: "Rusya-İslam Dünyası: Kazan Zirvesi 2022" kapsamında "Modest Fashion Day" festivali gerçekleştirildi.

  • Rusya-İslam Dünyası: Kazan Zirvesi 2022
    19 May Rusya-İslam Dünyası: Kazan Zirvesi 2022

    Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, helal endüstrisindeki büyümeye dikkati çekerek, "Bu yıl Kazan Zirvesi çerçevesinde düzenlenen Rusya Helal Expo sergisi, iki katına çıkarak 10 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştiriliyor.

  • Rusya ve İslam ülkelerinin ekonomi temsilcilerini buluşturan 13. Kazan Zirvesi başladı
    19 May Rusya ve İslam ülkelerinin ekonomi temsilcilerini buluşturan 13. Kazan Zirvesi başladı

    Rusya ve İslam ülkeleri ekonomi temsilcilerini buluşturan "Rusya-İslam Dünyası: Kazan Zirvesi 2022", Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde başladı.

  • Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu 13. Kazan Zirvesi yarın başlıyor
    18 May Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu 13. Kazan Zirvesi yarın başlıyor

    Rusya ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin ekonomi temsilcilerinin bir araya geleceği "Rusya-İslam Dünyası: Kazan Zirvesi 2022" 19-21 Mayıs'ta Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da yapılacak.

  • Ünlü İsmin Kızı Ortaya Çıktı! Görenler Şaştı Kaldı
    13 May Ünlü İsmin Kızı Ortaya Çıktı! Görenler Şaştı Kaldı

    Ünlü oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan'ın ABD'de eğitim gören kızı Ayşe Dilan, mezun oldu. Kızıyla fotoğrafını paylaşan Taylan, "Mutluluğu tarif etmek çok zor bazen. Misal şu an perişan mutluyum!" dedi. İşte detaylar...

  • Son dakika haberleri! Rusya ve İslam ülkelerinin ekonomi temsilcileri Kazan Zirvesi'nde buluşacak
    18 Nis Son dakika haberleri! Rusya ve İslam ülkelerinin ekonomi temsilcileri Kazan Zirvesi'nde buluşacak

    Son dakika gelişmesine göre Rusya ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin ekonomi temsilcilerinin bir araya geleceği "Rusya-İslam Dünyası: Kazan Zirvesi 2022", Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da yapılacak.

  • Rusya'da 'Kazan-İİT Gençlik Başkenti 2022' uluslararası programı başladı
    16 Mar Rusya'da "Kazan-İİT Gençlik Başkenti 2022" uluslararası programı başladı

    Rusya'nın başkenti Moskova'da, "Kazan-İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik Başkenti 2022" uluslararası programının açılışı için tören düzenlendi.

  • Başkan Oktay Başkonsolos Erikan ile görüştü
    28 Oca Başkan Oktay Başkonsolos Erikan ile görüştü

    Marmaris'in kardeş şehri Nijnekamsk'ta bir dizi ziyaret gerçekleştiren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu İsmet Erikan'la da görüştü.

  • Son dakika haberleri: Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov'dan 'cumhurbaşkanı' sıfatının kaldırılmasına tepki Açıklaması
    27 Ara Son dakika haberleri: Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov'dan "cumhurbaşkanı" sıfatının kaldırılmasına tepki Açıklaması

    Son dakika haberi: Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, kendisine "cumhurbaşkanı" sıfatı verilmesini ortadan kaldıran yasayla ilgili görüşlerinin dikkate alınmadığını söyledi.

Advertisement