İlk Kez Göle Girdiler! - Son Dakika
Yerel

İlk Kez Göle Girdiler!

İlk Kez Göle Girdiler!

Halk oyunları yarışmasında Türkiye 3.'sü olan folklor ekibindeki 70 erkek çocuklara yönelik Hazar Gölü'nde 2 günlük gezi etkinliği düzenlendi.

20.08.2016 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Dernekler Müdürlüğü'nden tescilli olan Bağlar Halk Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü, Sur'daki terör mağduru ile Halk oyunları yarışmasında Türkiye 3.'sü olan folklor ekibindeki 70 erkek çocuklara yönelik Hazar Gölü'nde 2 günlük gezi etkinliği düzenlendi. Geziye katılan çocuklar gönüllerince eğlenmenin tadına vardı. Kulüp Başkanı Ömer Kireççi, çocukların topluma adapte olmalarını ağlamak adına böylesi bir etkinliği düzenlediklerini ifade ederek, gezinin tüm masraflarını kendi imkanlarıyla karşıladıklarını söyledi.

Diyarbakır'da İl Dernekler Müdürlüğü'nden tescilli olarak faaliyetlerini sürdüren Bağlar Halk Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü, Sur ve Bağlar İlçesi'nde terör mağduru ve Halk Oyunları Yarışmasında Türkiye 3.'sü olan folklor ekibindeki 70 erkek çocuğa yönelik Hazar Gölü'ne gezi programı düzenledi. 7-13 yaşlarındaki 70 erkek çocuğu Hazar Gölündeki Emniyet Kampında 2 gün ağırlayan Kulüp, etkinliğin tüm masraflarını kendi imkanlarıyla karşıladı. Hayatlarında ilk kez göle giren ve yüzen çocukların sevinçleri görülmeye değerdi.

70 Çocuk İlk Kez Yüzdü

Bağlar Halk Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ömer Kireççi, 'Bir birey değişir Türkiye değişir' projesi çerçevesinde Diyarbakır'da yaşanan terör olaylarından mağdur olan ve Halk Oyunları yarışmasında Türkiye 3. Sü olan 70 erkek çocuğa kulubün imkanları doğrultusunda 2 günlük gezi etkinliği düzenlediklerini ifade ederek, ''Çocuklarımın şiddet olaylarından dolayı bozulan psikolojilerinin yeniden sağlanması amacıyla böylesi bir etkinliği düzenledik. Etkinliğimiz çok güzel geçti. Çocuklarımızın güzel iki gün geçirmelerini sağladık. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Aileri de bu etkinliğimizden memnun kaldılar. Etkinliklerimize devam edeceğiz'' diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İlk Kez Göle Girdiler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement