İlk Kez Oyuncak Gördüler! - Son Dakika
Yerel

İlk Kez Oyuncak Gördüler!

İlk Kez Oyuncak Gördüler!

Savaştan kaçarak Batman'a sığınan Ezidi çocuklar, hayatlarında ilk kez oyuncak gördüler.

24.11.2014 07:36  Güncelleme: 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Şengal bölgesinde yaşayan ve Işid terör örgütünden kaçarak Beşiri İlçesi Uğurca (Qorıx) Köyüne yerleşen Ezidilerin dramı devam ediyor.

2 binden fazla savaş mağduru Ezidi'nin yaşadığı köydeki çadırkenti ziyaret eden Batman Final Koleji ve dershaneleri öğrenci ve öğretmenleri Ezidi çocuklara oyuncak dağıttılar.

"Bin Çocuk, Bin sıcak Yürek" adından sosyal bir etkinlik düzenleyen Özel Final koleji ve dershanesi yöneticileri, çadırkentte yaşayan Ezidi çocukları unutmadılar.

KOLEJ ÖĞRENCİLERİ YAŞITLARININ YAŞADIĞI YERİ GEZDİ, OYUNCAK DAĞITTI

Batman Final Koleji ve dershanelerinde kalan öğrenciler, öğretmenler ve yöneticiler, Ezidilerin yaşadığı kampı ziyaret ederek çocuklarla sohbet ettiler.

Bu anlamlı etkinlik hakkında bir değerlendirmede bulunan Final Eğitim Kurumları kurucusu Ramazan Bozkurt, "bu soğuk kış gününde yurtlarından uzak, acıyı iliklerine kadar hissetmiş çocuklarımızın yüreklerini ısıtmak için yaptığımız bu sosyal sorumluluk çalışmasında Finalli aileler, öğrenciler ve öğretmenler ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Yaklaşık 1.000 çocuğa yetecek kadar kaliteli oyuncaklarımız oldu. Bunların 600 tanesini çadırkentteki çocuklarımıza, kalan oyuncaklarımızı da, Esentepe'ye yerleştirilmiş çocuklara ve şehre dağılmış Suriyeli çocuklara dağıtacağız. Bu isanii çabada yardımlarını esirgemeyen velilerimiz, öğrenci ve öğretmelerimize ayrıca, Batman Belediyesi ile Eğitim-Sen'e şükranlarımızı sunarız" dedi.

Oyuncak dağıtım etkinliğine Belediye Eş Başkan YardımcısıNasır Taş ile Belediye yöneticileri de hazır bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İlk Kez Oyuncak Gördüler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement