İlk Kez Tanıtılan Elektrikli Minibüse Bakandan Ziyaret - Son Dakika
Ekonomi

İlk Kez Tanıtılan Elektrikli Minibüse Bakandan Ziyaret

İlk Kez Tanıtılan Elektrikli Minibüse Bakandan Ziyaret

İlk kez görücüye çıkardığı elektrikli yolcu minibüsünü Ankara’da tanıtan Emin Grup, fuarda yoğun ilgi gördü.

13.11.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk kez görücüye çıkardığı elektrikli yolcu minibüsünü Ankara'da tanıtan Emin Grup, fuarda yoğun ilgi gördü. Avrasya Güvenlik ve Trafik Fuarında tanıtımı yapılan aracın bulunduğu standı, İçişleri Bakanı Selami Altınok da ziyaret etti.

Konut projelerinin yanı sıra geçen hafta İstanbul'da sergilediği elektrikli otomobil ile ilk kez görücüye çıkardığı elektrikli yolcu minibüsünü Ankara Avrasya Güvenlik ve Trafik Fuarında tanıtan Emin Grup, fuarda yoğun ilgi ile karşılaştı. Standı ziyaret eden ve araçları yakından inceleyen İçişleri Bakanı Selami Altınok, Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün ile de sohbet ederek üretilen araçlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Fuarda ilk kez tanıtılan ve Eminotomotiv ile Emin Enerji ortaklığında üretilen elektrikli yolcu minibüsü, elektrikli bir motora sahip, doğa dostu ve yerli üretim olması yönleriyle dikkat çekiyor. Fuarda ayrıca üzerine bağlanan şarj ünitesi ile araçları şarj edebilen ve güneş panellerinden oluşan enerji istasyonu da tanıtıldı.

"İNSANLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK PROJELER ÜRETİYORUZ"

24 yıldır Elbirliği sistemi ile vatandaşları faizsiz ev ve araba sahibi yaptıklarını dile getiren Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, "İnsanların hayatlarını kolaylaştıracak projeler üretmeye devam ediyoruz. Doğa dostu ve yerli imalat olan araçlar ile gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakacağız. Bakanımızın ziyareti ve yorumları da ayrıca bizi mutlu etti" dedi.

ELEKTİRİKLİ ARAÇLARIN FAYDALARI NELER?

Dönüşümünü yaptıkları araçların tamamen elektrikli olduğunu belirten Üstün, "Araçların maliyeti mazotlu araçların yüzde 10'u kadar. Bizim aracımız 100 kilometrede yaklaşık 1 TL'lik elektrik tüketiyor. Bakım aralığı çok daha uzun ve CO2 salınımı sıfır. Dönüşüm işlemini bu gerçekleri dikkate alarak, ekonomiye ve çevreye daha faydalı bir iş yapmak için gerçekleştirdik" ifadelerinde bulundu. Otomobilin, dönüşüm sayesinde yılda en az 30 bin liralık tasarruf sağladığına dikkat çeken Üstün, bu şekilde aracı kullananların ekonomisine büyük katkı sağlanacağını vurguladı.

HEM SATIŞ HEM KİRALAMA YOLU

"Otomobili satın alıp, motor, depo, egzoz gibi petrol yakıta uygun ekipmanlarını söktükten sonra, elektrik motoru, pil paketi gibi uygun ekipmanları montajlayarak üreteceğiz. Elektrikli otomobilleri satacağımız gibi, kiralama gibi diğer şekillerde de hizmete sokacağız" diyen Üstün, otomobilin her türlü kullanıma uygun olduğunu söyledi.

AYDA 100 ARAÇ ÜRETİLECEK

Tesislerini aylık 100 araç kapasiteli olacak şekilde planladıklarını ifade eden Üstün, "İlk olarak aylık 30 adetlik üretim yapma daha sonra bu sayıyı arttırma düşüncesindeyiz. İstanbul'da 2 servis ile 10 noktada hızlı şarj sistemi kurmayı planlıyoruz. Bunun için gerekli çalışmalara başladık. Çok kısa bir süre sonra araçlarımızı piyasaya sunmuş olacağız. Yaptığımız pazar araştırmalarında uygun fiyatlı elektrikli araç için yoğun bir talep olacağını gördük. 2016 yılı için 600 adet araç satışı beklentimiz var. Şu anda üretim tesisi için yatırım aşamasındayız. Üretim tesisimizi 2016 yılı Mart ayı içerisinde devreye almayı planlıyoruz. Fuar da tanıtımını yaptığımız araçlar için sipariş de almaya başlayacağız" diyerek sözlerini noktaladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İlk Kez Tanıtılan Elektrikli Minibüse Bakandan Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement