İlk Milli Tanksavar Füze UMTAS'ta Son Viraj - Son Dakika
Ekonomi

İlk Milli Tanksavar Füze UMTAS'ta Son Viraj

Türkiye'nin ilk yerli tasarım tanksavar füzesi UMTAS'ta tasarım doğrulama aşamasına geçildi. Projenin bu yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

07.07.2015 17:08  Güncelleme: 19:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Roketsan tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli tasarım tanksavar füzesi UMTAS'ta tasarım doğrulama aşamasına geçildi. Projede bu yıl içerisinde kalifikasyon faaliyetlerine başlanması planlanıyor.

TEST ATIŞLARINDAN BAŞARIYLA ÇIKTI

Türkiye'nin savunma sanayii firmalarından Roketsan'ın geliştirdiği Uzun Menzilli Tanksavar Sistemi (UMTAS) projesinde son aşamaya gelindi. Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Mehmet Emin Alpman, Yönetim Kurulu Başkanvekili Emekli Tümgeneral Ergüder Toptaş'ın da katıldığı 2-3 Temmuz 2015 tarihinde Konya Karapınar'da yapılan test atışlarında hedefler başarıyla vuruldu.

Tasarım doğrulama aşamasına geçilen UMTAS projesinde, bu yıl içerisinde kalifikasyon faaliyetlerine başlanması planlanıyor.

8 KİLOMETRE MENZİLE KADAR ATIŞ YAPABİLİYOR

UMTAS ile 8 kilometre menzile kadar etkili atış yapılabiliyor. 2005 yılında ATAK helikopteri projesi kapsamında güdümlü füze ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla projelendirilmiş ve geliştirilmeye başlanan UMTAS, kızılötesi güdümlü füze sınıfında yer alıyor.

İlk Milli Tanksavar Füze UMTAS\'ta Son Viraj
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İlk Milli Tanksavar Füze UMTAS'ta Son Viraj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (53)

  • Je suis charlie: Yalandir yapamazlar, iki sandik bombalari dizerken, nerdeyse butun alayi sehiri havaya ucuracaktilar. Onlarca asker oldurduler. 4 43 Yanıtla
  • Vatandaş: Helal olsun çekemeyenler sadece vatan ve millet düşmanlarıdır 43 2 Yanıtla
  • İstanbullu: Millet yemiyor amerikan malı bunlar orda çalışıyorum 8 36 Yanıtla
  • Efe: Ilk denemeyi ypg uzerinde yapalim 38 4 Yanıtla
  • EMRULLAH ULKER: EMEGİ GECEN HERKESTEN ALLAH RAZİ OLSUN 35 2 Yanıtla
  • BAYAN DOKTORU: Vayy vayy adamlar onbin km menzilli füze yaparken biz sekiz km füze yapıyoruz bune ya mantar tabancası sanki iran yaptığı silahlarla dünyaya kafa tutarken biz sekiz km lik füze yapıyoruz büyük başarı 2 33 Yanıtla
  • Isi: Bu ne ya salla babam salla sen dagda 3-4 pkk liyi vuramiyorsun Tanki nasil vurucan git isine ya 7 28 Yanıtla
  • memati: türkiyede gelişmişliğin mucidi ak partidir bu nesilden nesile bilinecek aksini iddia eden şerefsizdir 29 3 Yanıtla
  • firtina : her şey türkiye için bravo 31 0 Yanıtla
  • H.T.: Türkiye nin ekonomik ve askeri yönden kuvvetlenmesi içimizdeki hainleri kuduz köpek gibi kudurtuyor. Bekleyin zamanı gelince bu kuduz köpekler zehirlenecek yavaş yavaş zaman yaklaşıyor. Biz bu arada içimizdeki hainleri tespit etmeye devam ediyoruz. Uyuyan dev uyanacak az kaldı. 28 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement