İlk Organ Naklini Gerçekleştirdiği Gaziantep'i Kornea Nakil Merkezi Yaptı - Son Dakika
Yerel

İlk Organ Naklini Gerçekleştirdiği Gaziantep'i Kornea Nakil Merkezi Yaptı

İlk Organ Naklini Gerçekleştirdiği Gaziantep\'i Kornea Nakil Merkezi Yaptı

Gaziantep’te ilk doku naklini gerçekleştirerek ismini tarihe yazdıran Dr. Hüseyin Mirkelam, 17 yıl önce kuruluşunu gerçekleştirdiği Özel Mirkelam Göz Lazer Göz Merkezi’yle Gaziantep’i adeta doku nakil merkezi haline getirdi.

23.09.2015 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te ilk doku naklini gerçekleştirerek ismini tarihe yazdıran Dr. Hüseyin Mirkelam, 17 yıl önce kuruluşunu gerçekleştirdiği Özel Mirkelam Göz Lazer Göz Merkezi'yle Gaziantep'i adeta doku nakil merkezi haline getirdi.

Türkiye'nin sektöründeki en önemli merkezleri arasında yer alan Özel Mirkelam Göz Lazer Göz Merkezi kuruluşunun 17.yılında da yine ilkleri başarmaya devam ediyor. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Özel Mirkelam Göz Lazer Göz Merkezi Baş Hekimi Dr Hüseyin Mirkelam, 17 yıllık süreç içerisinde mesleki alanda gerçekleştirilen yenilikler hakkında bilgi vererek şunları aktardı:

"Mirkelam Göz Lazer Göz Merkezi olarak bu yıl 17. kuruluş yıl dönümümüzü kutluyoruz. Merkezimiz Gaziantep'te cerrahi açıdan ve yeni aletlerin Gaziantep'e getirilmesi konusunda birçok yeniliğe öncülük etmiştir. 1997 yılında halk arasında Göz Nakli olarak bilinen Kornea Nakli (Keratoplasti) ameliyatını Gaziantep'te ilk olarak gerçekleştirmiştik. 1997 yılından 2015 yılına kadar olan sürede bölgemizde en çok Kornea Nakli (Kerotoplasti) ameliyatı yapan merkez Mirkelam Göz Lazer Göz Merkezi olmuştur. Göz Hastalıkları alanınında birçok ilklere imza atarak 1999 yılında Gaziantep'e ilk Excimer Lazeri getirdik. Excimer Lazer miyop, hipermetrop ve astigmat hastalarında halk arasında gözü sıfırlamak olarak bilinen dereceyi yok etmek için kullanılan lazerin adıdır. İlk Excimer Lazeri 1999 yılında getirerek Gaziantepli hamşehrilemizin hizmetine sunduk. Merkezimizde 2002 yılında şaşılık hastalıklarının çok fazla olması ve bu hastalarda ameliyatlardan sonra başarının daha fazla olması amacıyla yeni bir teknik olarak Adjustable ameliyat yöntemiyle şaşılık ameliyatları yapılmaya başlanmıştır. Adjustable yöntemiyle yapılan şaşılık ameliyatı sonrasında görülen başarı oranı eski ameliyat tekniklerine göre çok daha fazladır. 2007 yılında halk arasında göz yaşarması olarak tabir edilen Gözyaşı Kanal tıkanıklıklarını da Kapalı DSR (Multı Diode Lazer) yöntemiyle yapmaya başladık. Kapalı DSR (Multı Diode Lazer) tekniği sayesinde ameliyat sonrasında hastanın burun üzerinde iz kalmadığı gibi kısa sürede kanal açılmakta olup kansız dikişsiz ve iz olmadan operasyon gerçekleşmektedir. Yenilikleri takip eden Mirkelam Göz Lazer Göz Merkezi olarak 2009 yılında İNTRALASE cihazını aldık. İNTRALASE cihazı daha önce Excimer lazer olmak isteyip ama korneası ince olduğu için olamayan hastaların tedavisinde kullanılan ileri lazer tekniğidir. Teknik olarak korneanın ince tabaka halinde kaldırılması gözün sağlamlığı açısından önemli olduğu gibi Flebin kaldırılması lazerle meydana getirildiği için iyileşme çok daha süratli olmaktadır. İNTRALASE Lazer tekniği Nasa'nın astronotlara izin verdiği tek lazer yöntemidir. Aynı zamanda KERATOKONUS hastalarında kornea içine halka yerleştilmesi olarak bilinen İNTACS ( Halka tedavisi) tedavisini İNTRALASE Lazer cihazı ile Gaziantep'te ilk olarak gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Gaziantep'te Keratakonus hastalarında hastalığın ilerlemesini durdurmak için yapılan Cross-Link Lazer tedavisine 2009 yılın da Mirkelam Göz Lazer Göz Merkezi'nde yine ilk olarak başladık. Bölgemizde Keratakonus hastalarının çok fazla bulunması nedeniyle yüzlerce hastaya uygulanan Cross-link Lazer tedavisi sayesinde ilerlemesini durdurmuş olduk."

Dr. Hüseyin Mirkelam, "Amacımız insanlarımızın sağlık boyutundaki sorunlarına bilimsel ve çağdaş çözümler getirmektir. Bunun için göz alanındaki bütün gelişmeleri yakından takip ederek bu alanda geliştirilen her türlü tıbbi cihazı merkezimize kazandırıyoruz. Gaziantepli ve bölge insanı bu alanda gelişmiş teknolojiyle donatılan merkezimiz de, kendi alanların da ülkemizin en iyi hekimleri tarafından sağlıklarına kavuşturulmaktadır. Şaşılık cerrahisi, argon lazer tedavisi, yağ lazer tedavisi, glokom cerrahisi, görme alanı tespiti, kornea topoğrafisi çekimi ve ultrasonografi çekimleri gibi göz sağlığı konusundaki bütün hastalıkların teşhis ve tedavileri geniş bir yelpazeyi kapsayacak şekilde merkezimizde gerçekleştirilmektedir. Önemli olan tedavi ettiğimiz insanların çok kısa sürelerde sağlıklarına kavuşmalarıdır. Bunun için teknolojik yeniliklere açık olan merkezimizde bu günkü donanımlarımız birçok hastanede dahi bulunmamaktadır. İlk hedefimiz her şeyden önce insan ve insan boyutudur" dedi.

GÖZ TEKNOLOJİSİNİ GAZİANTEP'E TAŞIDI

Mesleki başarıları yanında kamuoyunun hayırseverliği ve eğitime verdiği önemli desteklerle tanıdığı Dr. Hüseyin Mirkelam özellikle fakir çocuk hastalarla yakından ilgilenmekte, kendince tespit ettiği yüzlerce çocuk hastayı gün ışığına kavuşturmayı başararak dünyalarını aydınlatmaya devam ederken, 17 yıl önce kurduğu Özel Mirkelam Göz Lazer Göz Merkezi'ni Türkiye'nin en büyük merkezleri arasına sokmayı da başardı. Özel Mirkelam Göz Lazer Göz Merkezi "Göze dair ne varsa" sloganıyla çıktığı yolda yerli ve yabancı hastaların göz alanındaki her türlü sorununa çözüm merkezi olurken, Gaziantep'in de önemli bir sağlık merkezi olmasında temel taşlar arasında yerini aldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlk Organ Naklini Gerçekleştirdiği Gaziantep'i Kornea Nakil Merkezi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement